14
None

Nutricosmetologia, estetica și creșterea speranței de viață lungă și sănătoasă

Nutricosmetologia este un domeniu nou și de mare interes în cadrul căruia se  analizează și se manipulează implicațiile dietei în cosmetologie, în îndeplinirea aspirațiilor și speranțelor de mai bine, mai frumos, mai sănătos și mai longeviv ale  omenirii secolului nostru.

Tehnicile de estetică medicală ale căror rezultate se văd imediat, chiar dacă acest efect reprezintă doar tehnici acceptate de ”păcălire a ochiului”, fără impactnasupra speranței de viață și de îmbunătățire a calității vieții beneficiarului, au căpătat o dezvoltare exuberantă. Oricât de sofisticate și eficiente în acțiunea de “păcălire a ochiului” ar fi aceste tehnici ele nu pot suplini existența unui organism sănătos al cărui metabolism să genereze și să întrețină frumusețea estetică cutanată și somatică, așa cum o poate realiza o dietă adecvată dublată de o îngrijire cosmetologică personalizată.
Nu poate exista o piele sănătoasă, fină și delicat-mătăsoasă cu un aspect frumos, fără o dietă și o îngrijire cosmetică aflate în echilibru funcțional.
Vechiul adagio care spune că „suntem ceea ce mâncăm“ și sperăm să arătăm și să trăim ca stare de sănătate „în concordanță cu ceea ce mâncăm“ se instalează cu o forță de neoprit în concepțiile de percepere și terapie holistică a existenței organismului viu.
Rezultatele studiilor recente în acest domeniu au arătat că pe lângă calitatea și cantitatea dietei, a modului de obținere a sa (industrială, modificată genetic, etc) dar și de modul de gătire a alimentelor extrem de important pentru estetica cutanată și starea de sănătate somatică, sunt și alți factori printre care enumerăm: flora intestinală și cutanată, existența eubiozei și disbiozei intestinale, intoxicația metabolică și exogenă precum și eficiența determinată genetic dar și funcțional a mecanismelor detoxifiante și antioxidante în generarea și controlul inflamației cronice, endogene și exogene, în geneza stării de bine estetice, de sănătate și de control a vitezei de îmbătrânire cutanată și generală.
În domeniul esteticii medicale din ultimii 30 de ani, pe care i-am acoperit cu experiența personală, am constat că „standard de aur“ au rămas utilizările de substanțe de umplere și volumizare asociate cu toxina botulinică, firele de suspensie, peeling-urile chimice agresive și AHA, bio-regenerarea cu celule stem și hormoni de creștere endogeni, mezoterapia, sistemele de stimulare cu micro ace și numeroase tipuri de laser sau de aparate pe bază de energii înalte (IPL, radiofrecvență, plasma fizică) sau energii joase purtătoare de informații cuantice modulare ale funcțiilor biologice.
Pentru nevoile cosmetico-medicale ale pacienților mei am creat o gamă originală, unică în lume - Deuteria Lux, produse dermato-cosmetice pe bază de apă echilibrată în deuterium și asociații complexe de principii active naturale care mă ajută foarte mult în obținerea unor rezultate deosebite în tratamentele pacienților mei.
Convins de importanța aplicării nutriției în domeniul dermato-cosmetologiei, am absolvit cursurile care mi-au permis să devin „Board Diplomate in Nutritional Medicine“ al WOSAAM (World Society of AntiAging Medicine) și „Board Diplomate in Anti-Aging Medicine“ al WOSAAM.
Din ce în ce mai mult se impune ideea necesității aplicării acelor măsuri terapeutice care să ducă la creșterea speranței de viață a oamenilor, dar nu să prelungim viața oricum ci să adăugam ani de stare bună, cu viață activă în care să nu devenim „pietre de moară” pentru cei din jurul nostru, cu alte cuvinte să adăugăm mai degrabă viață anilor decât ani vieții.
Din avalanșa de descoperiri științifice de excepție merită să amintim fundamentarea științifică a faptului că, pe lângă determinismul genetic, îmbătrânirea accelerată și bolile degenerative au la bază inflamația cronică indusă prin mecanisme complexe tip poluanți (insecticide, pesticide, puberi industriale, arderea carburanților fosili) intoxicația cu metale grele, disbioza intestinală cu sindromul intestinului peramebil, dieta neadecvată calitativ și/sau cantitativ. Toți acești factori antrenează inflamația cronică cu acidoza tisulară, suferințe imune, alergice, autoimune și proliferative. S-au descifrat mecanisme spectaculoase prin care informația genetică este modulată în exprimare, mecanisme prin care genele sunt activate sau inhibate și mai ales rolul major al epigeneticii în reglarea destinului nostru și pe cale de consecință sau născut măsuri și terapii adecvate.

Aplicarea holistică în îngrijirea nutricosmetică a pacienților noștrii, cu managerierea tuturor acestor mecanisme, va pleca de la analiza nutriției în conexiune cu celelalte mecanisme amintite și implementarea de măsuri terapeutice adecvate. Dacă terapiile de estetică medicală arată efectul de păcălire a ochiului imediat, terapiile holistice nutrițional anti-aging își arată rezultatul în timp, sunt lungi, cer o pregătire holistică a medicului, uneori necesită analize scumpe și de mare rafinament care se pot face doar în laboratoare de înaltă calitate, dar efectele asupra sănătății interne și externe - pielea sunt de lungă durată.
Rezultatele terapiilor holistice nutrițional-antiaging se constată poate mai târziu, după zeci de ani, atunci când cel care a avut înțelepciunea să apeleze la ele se va vedea mult mai tânăr și mai sănătos decât colegii și prietenii de generație.
Dragi prieteni tineri și mai puțin tineri, truditori în câmpul cosmetologiei, esteticii și tratamentelor anti-aging înarmați-vă cu entuziasm și curaj, nu vă lăsați copleșiți de greutățile inerente începutului, veniți să discutăm și să învățăm împreună să aplicăm în practica zilnică și în mod adecvat, principiile de bază ale Nutricosmetologiei și fiți siguri că vă va aureola un succes deosebit.”

Vă invităm la cursurile de estetică pentru o viață sănătoasă, o piele impecabilă și un tonus de invidiat!
Program didactic organizat în colaborare cu bdr® Medical Beauty și Deuteria Lux
Info +40 723 259.769


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha