11
None

Ce este medicina AntiAging?

Dermatologia corectivă, Estetica medicală, Medicina regenerativă, Chirurgia dermatologică, Medicina nutrițională, Medicina mișcării și sportului dar și alte specialități medicale sunt părți indisolubil legate de Medicina Anti-Aging. Fiecare din aceste specialități medicale își aduce contribuția la realizarea dezideratului de a încetini viteza îmbătrânirii, de a controla defectele metabolice înnăscute sau dobândite prin stilul de viață, de a modela expresia geneticii și epigeneticii, de a corecta defectele cutanate generate de îmbătrânirea intrinsecă, extrinsecă, traumatică sau induse de patologia cutanată și/sau sistemică.
Speranța de viață a unui organism este egală cu speranța de viață a verigii cele mai slabe din componenta organismului și această verigă trebuie identificată și corectată, pe cât posibil mai bine, la nivelul cunoștințelor medicale actuale.
Corectarea defectelor metabolice, măsurile  de modulare  a modificărilor epigenetice spre a favoriza doar activarea genelor benefice stării de sănătate, regenerarea tuturor organelor afectate de îmbătrânirea condiționată de zestrea genetică a fiecărui individ și/sau de agresiunea mediului înconjurător sunt măsuri esențiale dar nu suficiente deoarece, în afară de starea de bine somatic, trebuie avută în vedere și starea de bine psihic, adică cea de a doua mare componetă a definirii stării de sănătate.
În modularea stării de bine psihic se întrepătrund factori psihici, educaționali, de stres și nu în ultimul rând nivelul stării de respect fața de sine. Respectul de sine este esențial dependent de aspectul estetic al pielii și de aici importanța majoră a dermatologiei corective ce are misiunea de a îndrepta defectele cutanate, indiferent de cauza generatoare, prin măsuri și tehnici adecvate.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha