14
None

Hiperpigmentarea - o nouă abordare dermatologică

Hiperpigmentarea este o tulburare a procesului natural de pigmentare a pielii, care duce la acumularea excesivă de melanină la suprafața pielii, manifestându-se prin apariția petelor maronii de diferite dimensiuni. Supraproducția de melanină poate avea multiple cauze precum expunerea la razele UV și lumină albastră, modificările hormonale, sarcina, administrarea anumitor medicamente, înaintarea în vârstă.

Toate fototipurile pot fi afectate de hiperpigmentare, manifestându-se sub formă de melasmă, lentigo actinic, lentigo senil sau hiperpigmentații post-inflamatorii. Hiperpigmentarea apare cel mai adesea pe frunte, nas, buza superioară și pomeți. În unele cazuri aceasta poate fi prezentă și în alte zone ale corpului precum spate, umeri, decolteu sau pe dosul palmelor.
Această afecțiune a pielii poate fi combătută prin adoptarea unor măsuri preventive precum aplicarea zilnică a unui produs cu factor de protecție solară ridicat. De reținut faptul că hiperpigmentarea este un proces remediabil: în cazul în care aceasta s-a instalat, există posibilitatea de a o corecta fie cu anumite proceduri dermatologice, fie cu ajutorul produselor dermato-cosmetice.
O gamă de produse special concepută în acest sens este NEOTONE de la ISISPHARMA, bazată pe ultimele progrese științifice și dezvoltată împreună cu medicii dermatologi.
 Gama NEOTONE oferă soluții pentru toate tipurile de hiperpigmentații, pentru toți pacienții (inclusiv femeile însărcinate) și pentru toate tipurile de piele, asigurând o rutină completă: curățare, tratament și prevenție.
Cu ajutorul complexului DEPI-ACT ce conține 4 substanțe active cu acțiune sinergică, NEOTONE este o inovație depigmentantă 3 în 1, acționând în fiecare etapă a melanogenezei:

  • Înainte – Diacetyl Boldin (Lumiskin) menține tirozinaza în forma sa inactivă, iar inhibitorul sintetic WNT, imită mecanismul responsabil de albirea zonelor palmoplantare;
  • În timpul – Extractul pur de licorice, inhibă activitatea tirozinazei și are acțiune antiinflamatoare;
  • După – Niacinamide, inhibă transferul melanozomilor către keratinocite.

Eficacitatea gamei NEOTONE a fost dovedită într-un studiu clinic, publicat în JEADV: Neotone Serum + Neotone Radiance SPF50+  vs. 4% Hidrochinonă, desfășurat timp de 12 săptămâni, pe 39 de subiecți cu melasmă, în două grupuri paralele. Rezultatele au arătat o diminuare a scorului MASI (Melasma index de severitate) cu 43% pentru subiecții care au folosit NEOTONE vs. 37% pentru cei care au folosit 4% hidrochinonă, iar toleranța a fost excelentă pentru 100% dintre subiecți.
Gama NEOTONE oferă un protocol complet de îngrijire pentru hiperpigmentații, oferind soluții atât pentru corectarea, cât și pentru prevenirea apariției acestora. Folosite cu regularitate produsele asigură o gestionare optimă a petelor pigmentare și conferă pielii un aspect uniform și radiant.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha