30
None

Rolul plantelor în afecțiunile dermatologice

Dermatologia este o specialitate medicală foarte importantă, pentru că nu de puține ori afecțiunile pielii sunt o reflexie a ceea ce se întâmplă în interiorul corpului. Pe lângă afecțiunile de piele, dermatologia se mai ocupă și de păr, unghii, cavitatea bucală și organele genitale.

Bolile de piele afectează atât sănătatea generală cât și esteticul pacientului, apar umflături, iritații, pigmentarea sau depigmentarea pielii, toate acestea având un impact puternic asupra psihicului persoanei în cauză, fapt ce va declanșa o stare de stres, iar de aici pot apărea și alte dezechilibre în organism. De aceea este important să abordăm holistic sănătatea: minte, trup și suflet pentru a ne ajuta propriul organism să lupte cu pericolele la care este supus și de a-și găsi echilibrul. O modalitate de a ne oferi o abordare holisitică a sănătății este să utilizăm constant medicina naturistă implicit profilactic, puterea plantelor fiind recunoscută în medicina alternativă de mii de ani.

Cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice sunt următoarele:
Urticaria este o afecțiune cutanată care se instalează brusc sub forma unei erupții formate din papule, mici umflături ale tegumentului, roșiatice și cu varful albicios însoțite de mâncărimi și senzație de arsură. Această afecțiune este inconfortabilă și dificil de suportat. Urticaria poate să apară atât la copii, cât și la adulți. Factorii declanșatori pot fi medicamentele, alimentele, înțepăturile de insecte, infecțiile (mai ales în cazul urticariei acute). În urticaria cronică însă, de cele mai multe ori, cauza subiacentă rămâne neidentificată.

Dermatita atopică și eczemele sunt boli cronice ale pielii, care se manifestă prin zone cu piele uscată ce prezintă mâncărimi intense, pot apărea umflături și roșeață dacă pacientul se scarpină intens în locul respectiv. Dermatita atopică, cronică, a început să fie din ce în ce mai des întâlnită din cauza utilizării excesive de substanțe cosmetice, parfumuri iritante și detergenți care intră în contact direct cu pielea, astfel, deși pielea are propria barieră de protecție semnificativă, în timp aceasta cedează lăsând să pătrundă în substraturile pielii diverse ciperci și bacterii.

Rozaceea este o afecțiune dermatologică caracterizată printr-o roșeață permanentă a tenului. Aceasta apare mai des la femei. Pe măsură ce progresează boala, pigmentul roșiatic evidențiază vasele foarte mici de sânge, care devin vizibile în special în zona pomeților.

Psoriazisul este o boală cronică, inflamatorie, sistemică, cu afectare cutanată, dar care are de multe ori cauze și manifestări sistemice. Psoriazisul este caracterizat de apariția pe piele a unor pete roșiatice, proeminente, bine definite, acoperite de scuame albe însoțite de mâncărimi. Acestă afecțiune se poate localiza într-o singură parte a corpului sau poate apărea în mai multe locuri. Zonele pe care apar, de obicei, leziunile sunt coatele, genunchii, scalpul și regiunea lombară a spatelui. Deși încadrat în categoria bolilor de piele, psoriazisul debutează, de fapt, în interiorul corpului, fiind o boală a sistemului imunitar care determină pielea să se regenereze mai rapid decât în mod normal. Nu se cunoaște care este cauza exactă a acestei probleme imune.
Psoriazisul a fost asociat cu stresul, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, amigdalita streptococică, infectiile virale, precum și medicamentele. Apariția psoriazisului are o componentă genetică puternică, iar altă predispoziție o au persoanele care suferă de stres, depresie, anxietate, cele care fac frecvent infecții respiratorii (polipi, sinuzită), persoanele obeze, alcoolicii, pacienții cu HIV dar și persoanele care urmează anumite tratamente medicamentoase.
Se poate observa că, de multe ori, afecțiunile dermatologice se manifestă în strânsă legătură cu stresul și starea psihoemoțională a pacientului. Stresul slăbește sistemul imunitar și astfel organismul nu mai face față să combată cauzele ce determină tulburările dermatologie.
Specialiștii Ayurmed vă pun la dispoziție o gamă largă de suplimente alimentare care să vă ajute în echilibrarea stărilor emoționale, stresului și implicit sistemului imunitar, deci, în cele din urmă, o profilaxie holistică și o viață liniștită. În ceea ce privește direct bunăstarea dermatologică vă recomandăm suplimentul alimentar MARGUSA® - Protector și purificator natural al organismului.

MARGUSA® - Fitocompus din plante medicinale ayurvedice, cunoscut pentru capacitatea de a susţine procesele naturale de eliminare a toxinelor din organsim, acumulate la nivelul organelor (ficat, splină, pancreas etc.). Acțiunea antiinflamatoare, antivirală și antibacteriană determină menținerea sănătății organismului, în situațiile de risc și suprasolicitare fizică și psihică. Contribuie la echilibrarea sistemului imunitar, menținând capacitatea naturală de autoapărare a organismului.
Ajută la îmbunătățirea circulaţiei sanguine și la ameliorarea problemelor dermatologice, prin detoxifierea sângelui.
MARGUSA® are ca și componente principale plantele Azadirachta indica (Neem) și Glycyrrhiza glabra (Lemn dulce), ambele recunocute din timpuri vechi pentru proprietățile lor medicinale.
Neem-ul este o plantă bogată în substanțe bioactive care susțin imunitatea şi sistemul antioxidant al organismului. Este antibacterian, antifungic și puternic antiinflamator fiind eficient în afecțiuni ale pielii precum acneea, eczemele, urticaria, arsurile, psoriazisul etc.
MARGUSA® se poate utiliza ca adjuvant împreună cu alte produse sau în monoterapie, dar și profilactic de 2 ori pe an (primăvara și toamna). Se utilizează în cure de 30-60 de zile, apoi se poate relua cura ori de câte ori este necesar.Ayurmed - O Viață Fără Griji!

STAR INTERNATIONAL MED
www.ayurmed.ro
natural@star-ayurveda.ro
0722 750 111
021 313 94 81

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha