30
None

Vrei să devii mămică? Viaţa are nevoie de seleniu!

Vrei să devii mămică? Trebuie să ai mare grijă la alimentație pentru că o dietă echilibrată crește foarte mult șansele ca tu să ai o sarcină ușoară, fără complicații, iar bebelușul să vină pe lume perfect sănătos.

Seleniul benefic pentru fertilitate
Anumite minerale și vitamine sunt esențiale în timpul sarcinii și alăptării, ele asigurând o creștere și dezvoltare corespunzătoare a copilului. Un aport insuficient al acestora în timpul sarcinii sau în perioada de preconcepție poate afecta negativ evoluția sarcinii, poate duce la naștere prematură sau la diferite afecțiuni, care pot afecta atât mama cât și bebelușul.
Femeile care se confruntă cu probleme de fertilitate ar putea fi ajutate de o dietă cu un conținut ridicat de seleniu, arată un studiu al unei echipe de cercetare de la Universitatea din Adelaide (Australia).

Sănătatea copilului nenăscut
Aproape nimeni nu acordă  atenție acestui oligoelement. Și se dovedește a fi extrem de important pentru starea de sănătate a copilului nenăscut.
În 60 ani, ca urmare a experimentelor oamenii de ştiinţă  au ajuns la o concluzie interesantă. S-a constatat că adăugarea dozelor mici de seleniu în dieta animalelor de fermă a dus la o scădere drastică a numărului de cazuri de îmbolnăvire.  Seleniul este destul de important în timpul sarcinii, pentru că atunci când există un neajuns are loc perturbarea creşterii oaselor.


În plus, preparatele cu  seleniu ajută doctorii în a preveni dezvoltarea tiroidiei postpartum (inflamaţie a glandei tiroide).
Cel mai mult seleniu îl conţin nucile de Brazilia. El se regăseşte de asemenea în ton, carne de caracatiță și ficat fiert.

Care este doza potrivită?
DGE (Societatea Germană de Nutriție) recomandă, în general, 60 -70 μg de seleniu pe zi pentru menținerea sănătății.
Cu toate acestea, necesarul depinde în principiu de alimentație, sex, vârstă, stare generală și de aportul zilnic efectiv de seleniu. De regulă, se iau zilnic 50 -200 μg de seleniu. Obiectivul ar trebui să fie un aport suficient de seleniu, care poate fi măsurat și prin nivelul de seleniu din sânge.
În mod normal o gravidă are nevoie de aproximativ 60 mcg zilnic.
* Seleniul conținut în Cefasel nutri® de la Cefak sub formă de selenit de sodiu este disponibil în mod optim și se caracterizează printr-o încorporare selectivă în sistemele de protecție proprii ale organismului.
Cefasel® 200 nutri Stix îl găsiţi în farmacii sau pe online pe farmaciile3f.ro
*Seleniul susține funcționarea normală a glandei tiroide și a sistemului imunitar și contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, la menținerea sănătăţii părului și a unghiilor și la spermatogeneza normală.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha