None

Cum ne invingem teama de un tratament stomatologic?

Putini sunt cei care vin fara stres la un tratament stomatologic.

De cele mai multe ori primul contact cu un cabinet stomatologic are un impact neplacut si dureros asupra noastra. La o virsta frageda noi am suferit cu totii o anumita frica la cabinetul stomatologic. Frica de medic, frica de zgomotul turbinei si a instrumentelor de frezat,frica de necunoscut,emotiile la felul in care ni se va lucra de catre medicde durere,frica de injectie,frica de ce vom durere vom suporta. Stressul cotidian si rapiditatea cu care ne traim viata scad pragul de suportabilitate a durerii si a fricilor si fobiilor de tot felul.

In colaborare cu psihiatrul firmei noastre am detectat citeva modalitati de a le depasi. Iata care sunt acestea:

1.Daca ai avut experiente neplacute cu stomatologul la virsta frageda,urmareste sa te detasezi de ele la virsta adulta.

Da ti seama ca evocarea mereu si mereu a acestora este ceva mecanic, care trebuie depasit.Traieste prezentul de acum,nu trai in amintiri dureroase.

Ai schimbat medicul,cabinetul,instrumentarul,ai alta virsta ,totul e altfel,traieste in prezent,exact asa cum este

2.Cere lamuriri medicului stomatolog asupra manoperelor pe care ti le va efectua -

combate astfel teama de necunoscut !

Ti e frica de injectie?Poti allege sa te crispezi sa inchizi ochii sis a nu vrei sa mai fii pe scaunul stomatologic –sau poti accepta cooperant necesitatea de a ti fi facuta anestezia pt ca te va feri de dureri mai mari.Intelegerea faptului ca o mica intepatura te va scuti de o mare durere adduce o cooperare a psihicului tau.La fel trebuie sa intelegem ca un tratament de scoatere a nervului dintelui la timp ne scuteste de nopti nedormite din cauza durerilor si de zeci de pastille care nu rezolva cauza durerii,cid oar o combat temporar.

3 Urmareste sa obtii un anumit control asupra a ceea ce ti se va face ca manopera stomatologica

Comunicind cu medicul ,acesta poate sa se opreasca la limita suportabilitatii durerii la o eventuala curatare a cariei fara anestezie.Stii astfel ca si tu detii un anumit control asupra a ceea ce ti se va face.

4.Marturisindu ti temerile,il poti coopta pe medical tau sa le evite sau sa te ajute prin atentia in manevre si incurajarile lui verbale sa treci peste ele mai usor.

Ti e frica san u lesini,cum ai patit la ultima anestezie?Acum stii ca medical e pus in garda si va avea grija la a cest aspect.

5.Daca durerile nu t e au lasat sa dormi si s a maninci cum trebuie aminat momentul unei interventii foarte laborioase.Chiar si extractia e mai bines a fie facuta cind nu mai ai asa mare infectie in organism,chiar daca dintele o sa mai doara citeva zile.

Mai ales la copii,din diverse cause,medical are tendinta sa forteze efectuarea unui tratament.Stim ca o cooperare cu cei foarte mici este greu de obtinut.

Insa nu I asa ca dupa o noapte nedormita si vlaguiti de nemincare suportam mai greu o operatie complicata decit daca am fi in forma?Un pansament calmant pus cu grija de medic pe dintele bolnav ne va face sa fim iar in forma a doua zi.Atentie ca durerea revine cu siguranta in 2 -3zile daca nu continuam tratamentul!!

6.Combate stresul luindu ti perioade de relaxare mai mici sau mai mari,de preferabil intr un cadru natural.Chiar si o trimitere de la psihiatru intr un sanatoriu de recuperare intr o zona Montana dee vis e de dorit.Calmul si buna dispozitie cu care te vei intoarce va conta ,intrucit vei suporta mai usor si o interventie la dentist si viata f trepidanta in care traim.

In speranta ca veti urmari sa puneti in practica aceste metode ,va suntem oricind la dispozitie ,cu drag,

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha