20
None

De ce hormonii ne influențează viața?

MANAGEMENTUL TERAPIEI DE SUBSTITUȚIE HORMONALĂ

Am ales ca de această dată să vorbim despre un subiect de mare interes în rândul specialiștilor, dar și în rândul pacienților din România: Terapia de substituție hormonală cu hormoni bioidentici (BHRT).
Această formă de tratament se regăsește în prezent într-un trend crescător și în același timp reprezintă o necesitate terapeutică, fiind dezvoltată și accesibilă oricărui pacient în țările dezvoltate, dpdv medical.
O dereglare hormonală poate avea un impact semnificativ asupra vieții pacientului. Hormonii sunt implicați în multe procese fiziologice, cum ar fi metabolismul, funcționarea sistemului imunitar, reglarea somnului și a stării de spirit, dezvoltarea oaselor și mușchilor, reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Hormonii precum estrogenul, progesteronul și testosteronul pot influența în mod semnificativ starea de spirit și sănătatea mentală. Un deficit hormonal poate duce la anxietate, depresie, iritabilitate sau schimbări bruște de dispoziție.
Scopul terapiei de substituție hormonală este acela de a îmbunătăți calitatea vieții și a menține tinerețea la nivel celular.
Tratamentele de substituție hormonală sunt bine implementate în țările pe care ne dorim să le luăm ca exemplu în domeniul medical. Administrarea unui astfel de tratament se face doar sub atenta supraveghere medicală și pe baza unei anamneze complexe. Pe lângă analizele medicale necesare pentru siguranța tratamentului, acest tip de terapie folosește doar hormoni bioidentici, care au o structură moleculară identică cu cea produsă natural de organismul nostru. În ceea ce privește tehnica de preparare, un laborator cu stardarde de cameră curată este esențial pentru a gestiona riscul de contaminare.
Medicii înțeleg unicitatea hormonală a fiecărui pacient și doresc să ajute în cel mai sigur și corect mod posibil. De aici derivă opțiunea pentru tratamente personalizate de substituție hormonală, care sunt realizate corect într-un mediu cu puritate controlată.
În ceea ce privește managementul riscului, alegerea unei farmacii cu laborator  cameră curată este crucială pentru succesul și siguranța tratamentului. Un laborator de acest fel ne asigură că medicamentul este preparat în condiții necontaminate. Fluxurile de lucru într-un laborator de cameră curată sunt extrem de importante și trebuie respectate cu strictețe pentru evitarea riscurilor. Odată cu punerea bazelor laboratorului cameră curată Crisia Farm, am dorit să desfășor această activitate de preparare personalizată, mai ales în rândul tratamentelor de Substituție Hormonală cu Hormoni Bioidentici la cel mai înalt nivel. Am ales această cale din respect pentru toți pacienții care au decis să-mi acorde încrederea dumnealor.
Bineînțeles că un tratament de substituție hormonală cu hormoni bioidentici se stabilește după un set bine determinat de analize hormonale, doar de către medicul specialist. Accesul la un tratament hormonal fără o prescripție medicală este foarte dificil. În farmacia mea, este practic imposibil, iar în cazul în care acest acces este permis fără prescripție, este un semnal de alarmă. Profilul hormonal poate fi interpretat doar de un medic specialist pregătit în acest domeniu și doar dumnealui poate prescrie un astfel de tratament. Automedicația cu aceste preparate este o decizie foarte periculoasă și poate provoca consecințe ireversibile și grave. Calitatea vieții fiecărei persoane este un aspect extrem de important pentru propria stare de bine. Atunci când vorbim despre simptomele neplăcute asociate menopauzei trebuie să privim medicul ca pe un aliat care ne poate ajuta să ne recâștigăm starea de bine.
Așa cum afirm întotdeauna, atunci când apare o problemă de sănătate, consultul medical este pasul corect și necesar pentru a recupera starea de bine, mai ales când vorbim despre un tratament de substituție hormonală.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha