None

Descoperă vigoarea naturală!

     Terapia tradiţională pentru copii isteţi şi viguroşi, adulţi rezistenţi la stres şi efort fizic, vârstnici plini de energie

     O terapie tradiţională devine din ce în ce mai mult o terapie modernă - peste 40% dintre americani utilizează medicina complementară şi alternativă pentru a gestiona unele afecţiuni medicale, pentru prevenirea bolilor şi promovarea sănătăţii, deci a unei stări de bine.

     În mod tradiţional se folosea uleiul de peşte pentru a feri copiii de rahitism. Multe persoane adulte îşi amintesc că trebuia să ia o lingură de ulei de peşte zilnic, deşi gustul nu era deloc bun, dar orice mămică responsabilă  respecta cu sfinţenie această indicaţie medicală. Şi efectele benefice s-au observat de-a lungul timpului, fiind de multe ori explicaţia unei sănătăţi robuste.

     Studiile au arătat că la fel de important ca vitamina D este conţinutul de Omega-3 din uleiul de peşte. Poate că efectul cel mai notabil este îmbunătăţirea funcţiei cognitive la copiii care au consumat constant ulei de peşte, mai ales că acum aceste produse tradiţionale au gust bun.

     Uleiul din ficat de cod cumulează efectele acizilor graşi Omega-3 şi ale vitaminelor A şi D, fiind benefic pentru copii şi adulţi: ajută la creşterea sănătoasă a dinţilor şi a oaselor, la sporirea capacităţii oculare, ameliorarea simptomelor osteoporozei la adulţi şi menţinerea stării generale bune de sănătate la orice vârstă.

     Corpul  uman nu poate produce aceşti acizi graşi Omega-3, EPA şi DHA. Din acest motiv, este important aportul prin dietă sau suplimente alimentare de bună calitate. Mecanismul prin care uleiul de peşte influenţează procesele cerebrale este complex,  observându-se că acizii graşi de tip Omega-3 DHA se regăsesc în peste 50% din grăsimile din creier şi în grăsimile membranelor celulare, pe care le face mai flexibile şi mai permeabile, îmbunătăţind metabolismul celular.

     De asemenea, uleiul de peşte bogat în Omega-3, prin componenta EPA, ajută la protejarea creierului de inflamaţie, prin limitarea producerii de substanţe puternic inflamatoare, reduce degradarea celulei nervoase, ajutând la susţinerea sănătăţii creierului. De notat, că raportul ideal pentru metabolism între Omega-3 si Omega-6 este de 1:1, pe când noi mâncăm de circa 20 de ori mai mult Omega-6 din uleiurile vegetale folosite la gătit.

     Este cunoscut faptul că uleiul de peşte poate proteja arterele împotriva obturării, inima de boli şi creierul de depresie, astfel putându-se explica de ce depresia precede şi prezice adesea boala de inimă şi de ce ambele atacă de multe ori aceiaşi indivizi.

     Hipocrat a spus primul: „Hrana bună pentru inimă face bine şi creierului.”

     Analizele arată că pacienţii depresivi au un nivel sanguin de Omega-3 foarte scăzut.

     Studii recente arată că acidul gras Omega-3 DHA este o parte constitutivă majoră a creierului şi a lipidelor din nervi şi este vital pentru buna funcţionare a acestor ţesuturi, dovedindu-se că DHA joacă un rol decisiv în timpul sarcinii şi al dezvoltării creierului şi a oaselor copiilor mici, precum şi pentru menţinerea sănătăţii creierului la bătrâneţe.

     Omega-3 constituie cărămizile de temelie ale formării creierului. Procesul de formare a creierului se bazează pe rezervele de Omega-3 ale mămicii. Dacă aceste rezerve sunt sărace, atunci apar carenţe în dezvoltarea copilului, iar epuizarea completă a acestor rezerve poate duce la depresia postpartum a mămicii.

     Lipsa unei cantităţi suficiente de Omega-3 (componenta DHA) în timpul dezvoltării sistemului nervos central poate determina efecte negative pe termen lung asupra funcţiei vizuale şi a celei cognitive.

     De asemenea, unii cercetători consideră că deficienţa de Omega-3, DHA, în timpul acestei perioade de dezvoltare rapidă cauzează daune ireversibile asupra creierului şi sistemului nervos, conducând la disfuncţionalităţi vizuale şi la o dezvoltare mentală şi psihomotorie întârziată.

     Adesea, copiii născuţi prematur şi cei cu o dezvoltare intrauterină încetinită au la naştere o cantitate redusă de astfel de acizi graşi Omega-3.

     Laptele de mamă şi peştii graşi conţin mari cantităţi de Omega-3, DHA, dar uleiul din ficat de cod este deosebit de bogat în acest acid gras polinesaturat.

     Aşadar, pentru a satisface necesităţile creierului trebuie să-i furnizaţi continuu Omega-3, o adevărată hrană pentru creier.

     Efectul antiinflamator se face simţit şi la nivelul articulaţiilor, Omega-3 diminuând aşa-zisa „înţepeneală de dimineaţă”.

     Acizii graşi Omega-3, DHA şi EPA sunt importanţi în toate fazele vieţii şi trebuie să constituie o parte a vieţii noastre zilnice,.

     Grăsimile furnizează cea mai mare cantitate de energie -  un gram de grăsime are 9 calorii - de peste două ori mai mult decât carbohidraţii şi proteinele. Un consum adecvat nu îngraşă, ci furnizează o cantitate sporită de energie, atât de necesară exerciţiilor fizice.

     Un ulei de peşte deosebit este Uleiul din ficat de rechin, care nu conţine Omega-3, dar sporeşte puternic  imunitatea, ajută la vindecarea rănilor, îmbunătăţind starea de sănătate şi vitalitatea şi este unul dintre cele mai puternice remedii  naturale pentru combaterea răcelii, gripei şi a oboselii cronice, atât de frecvente în perioada rece. O modalitate de a lupta cu condiţiile extreme ale vremii este folosirea uleiului de peşte ca sursă de energie metabolică şi protecţie cardiacă la aritmii şi efort.

     Descoperă secretul vitalităţii naturale cu uleiul pur de peşte!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha