None

Diagnosticul PET/CT in examinarea bolilor neoplazice

Baza luptei împotriva bolilor canceroase este diagnosticul precis şi timpuriu. Odată cu dezvoltarea rapidă a tehnicii a crescut şi gradul de precizie a imagisticii medicale. Astăzi sunt detectabile tumori chiar şi de câţiva milimetri, astfel că diferite boli canceroase pot fi tratate tot mai eficient, prin terapii-ţintă.

Prin examinarea PET/CT, efectuată la Centrul Pozitron-Dignosztika PET/CT, pacienţilor li se oferă informaţii corespunzătoare despre starea lor de sănătate.

Ce este PET/CT?

PET/CT înseamnă aplicarea în acelaşi timp a două metode de examinare. Cu ajutorul CT pot fi identificate modificările patologice, anatomice şi structurale ale organelor, iar tomografia cu emisie de pozitroni (PET) ne arată metabolismul ţesuturilor examinate.

De ce este capabilă examinarea PET/CT?

Recunoaşterea timpurie a tumorilor: În bolile neoplazice, modificarea metabolismului este anterioară modificărilor structurale, astfel că modificările patologice pot fi identificate şi localizate mult mai repede, în întregul organism, decât cu examinările de creare a imaginii tradiţionale. PET/CT este o examinare a întregului corp, astfel că ne oferă informaţii nu numai despre o parte a corpului, precum celelalte metode. Examinarea este capabilă să identifice chiar modificări de câţiva milimetri care nu cauzează încă simptome.

Cercetarea dimensiunii tumorilor: PET/CT este adecvat pentru definirea exactă a locului bolii şi pentru a răspunde la întrebarea dacă există metastaze undeva în organism. Informaţiile furnizate de PET/CT pot modifica strategia de tratament în 40% dintre cazuri. Prin examinarea întregului corp, devin inutile alte examinări, de multe ori incomode.

Recunoaşterea recidivării tumorilor: PET/CT este considerată a fi metoda cea mai de încredere momentan în recunoaşterea recidivării tumorilor. Este capabilă să deosebească tumorile recurente de cicatrizările mai vechi cauzate de tratamentele medicamentoase, cu raze sau operaţii.

Măsurarea eficienţei chimioterapiei: scopul agenţilor chimioterapici este reducerea metabolismului tumorilor, oprind astfel creşterea acestora. În urma tratamentelor, modificările produse în metabolism previn reducerea dimensiunii tumorilor. Astfel, după două cicluri de chimioterapie, poate fi apreciat, cu ajutorul examinării PET/CT, înainte şi în timpul tratamentului, cât de sensibile sunt tumorile la medicamentele alese şi poate fi preconizat succesul terapiei mult mai repede faţă de metodele existente în prezent.

Care sunt cazurile în care se recomandă examinarea PET/CT?

recunoaşterea timpurie a bolilor neoplazice

în cazul în care simptomele pot indica boli neoplazice, dar acest lucru nu poate fi demonstrat folosind alte metode

în cazul bolilor cunoscute, identificarea exactă a locurilor tumorilor, respectiv pentru demonstrarea sau excluderea metastazelor

măsurarea eficienţei terapiei

recunoaşterea tumorilor recurente în caz de suspiciune clinică

desemnarea locului pentru prelevarea probelor histologice

desemnarea exactă a locului pentru terapia cu raze

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi:

 

Centrul de Diagnostic Pozitron-Diagnosztika PET/CT

Oradea, B-dul Gen. Magheru nr. 1, jud. Bihor

Telefon: 0259-409-090; 0259-409-091

Fax: .0259-409-099  E-mail: info@petct.ro

www.petct.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha