48
None

PET/CT – tehnologie performantă în lupta cu cancerul!

     Baza luptei împotriva bolilor canceroase este diagnosticul precis şi timpuriu. PET/CT este una dintre cele mai moderne metode imagistice de examinare, care poate identifica şi localiza modificările maligne din întregul organism mult mai repede decât metodele de examinare obişnuite. Cu PET/CT sunt detectabile tumori chiar de câţiva milimetri, astfel încât diferite boli canceroase pot fi tratate tot mai eficient prin terapii-ţintă. La Centrul PET/CT Pozitron Diagnosztika Oradea oferim examinări PET/CT decontate integral prin CNAS.

     Fiind inclusă în subprogramul de monitorizare activă a terapiilor specifice oncologice, Ministerul Sănătăţii face posibil ca examinarea PET/CT să fie accesibilă pacienţilor oncologici. Fiind vorba despre o examinare performantă şi foarte scumpă, examinarea PET/CT va putea fi efectuată doar la solicitarea medicului specialist şi doar pacienţilor care prezintă justificare oncologică. Scanarea PET/CT este cea mai justificată în detectarea şi urmărirea evoluţiei bolilor canceroase de diferite tipuri, dintre care cele mai frecvente sunt cancerele pulmonare, de sân, diverse probleme ginecologice (neoplasm de ovar, uterin) a pielii, colono-rectal, neoplazii ale gâtului, limfoame, tiroidă, tumori ale celulelor germinale, esofago-gastric, osos şi tumori neoendocrine.

Cum se pregăteşte la examen PET/CT?

     Înainte efectuării examenului e nevoie de un repaus alimentar de 6 ore. Este important ca nivelul glicemiei să fie sub valoarea de 144 mg/dl - în caz contrar examenul poate fi neinterpretabil. În caz de sarcină, examinarea este contraindicată! Medicamentele trebuie luate în regimul normal prescris de medicul curant. Prezentarea la examinare se face la ora comunicată de colegii de la Centru cu documentaţia medicală completă.

Cum se desfăşoară examinarea?

    Ajungând la Centru după o scurtă consultaţie medicală, se injectează intravenos trasorul numit FDG (18 fluor dezoxiclucoza), necesar pentru efectuarea examinării PET/CT. În cursul examinării PET/CT, nu se foloseşte soluţie de contrast iodat. După injectarea trasorului, pacienţii aşteaptă aproximativ o oră, într-o încăpere comodă, amenajată pentru acest scop, timp în care trasorul se dizolvă în organism. Examinarea în sine necesită 30-35 minute, este nedureroasă, nu are efecte secundare.

    Pacienţii care doresc să beneficieze de examinare PET/CT o pot face la Centrul PET/CT Pozitron-Diagnosztika din Oradea. Fiecare rezultat este evaluat de medici specialişti cu competenţă în radiologie şi medicina nucleară şi parvine pacientului în trei zile lucrătoare.

     Pentru mai multe informaţii sunaţi la telefoanele: 0259.409.090 şi 0259.409.091, iar prin e-mail la adresa info@petct.ro sau pe site-ul Centrului www.petct.ro

Pentru mai multe informatii sunati la telefoanele: 0259.409.090 si 0259.409.091, iar prin e-mail la adresa info@petct.ro sau pe site-ul Centrului www.petct.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha