None

PET/CT tehnologie de varf in diagnosticarea cancerului

Rezultatul evaluat în urma investigaţiei PET/CT - cea mai modernă metodă de diagnosticare a cancerului - a schimbat de multe ori atitudinea terapeutică planificată. Metoda reprezintă cea mai eficientă posibilitate de depistare precoce a multor tipuri de cancer. De acum acest serviciu medical este accesibil şi în România. Pentru cei interesaţi există posibilitatea de a solicita acest serviciu medical la Centrul PET/CT Pozitron-Diagnosztika din Oradea.

În România apar anual aproape 70.000 de noi îmbolnăviri de cancer, fiind a doua între cele mai frecvente cauze de deces. În lupta împotriva cancerului, recunoaşterea timpurie a bolii constituie un avantaj inestimabil. În imagistica medicală dezvoltarea tehnică a adus un progres, alcătuind astfel tehnologia PET/CT. Metoda constă în îmbinarea investigaţiei PET (tomografie pe bază de emisie pozitronică) cu investigarea CT (tomografie computerizată). Esenţialul metodei PET este faptul că prezintă într-un moment dat caracteristica funcţională, metabolismul diferitelor ţesuturi, iar imaginile CT înfăţişează în primul rând relaţiile anatomice ale organelor, morfologia sistemelor organismului uman, la fel ca o hartă, ajutând la evaluarea cât mai precisă a rezultatelor.

Pentru a înţelege mai bine metoda, este de folos să ştim că în leziuni canceroase metabolismul ţesuturilor se schimbă, în primul rând prin creşterea acumulării glucozei, care este nutrientul universal a celulelor. Examinarea arată această captare excesivă a glucozei. Înainte de examinare, în organismul pacientului se introduce un material special, cu proprietăţi de radiotrasor, numit FDG, adică glucoză marcată cu un izotop radioactiv. Odată cu glucoza se acumulează şi izotopul în celulele canceroase, iar radiaţia emisă de acesta permite detectarea şi localizarea modificărilor patologice, pe care camera PET le înfăţişează.

Cel mai mare avantaj al echipamentului PET/CT faţă de metodele anterioare de creare a imaginilor este sensibilitatea sa. Cu ajutorul acestuia se poate aprecia cu mare siguranţă dacă modificarea este de natură benignă sau malignă. Este posibilă detectarea unei modificări cu o mărime chiar de numai câţiva milimetri.

Examenele PET/CT fac posibil ca alte metode de examinare să fie evitate, astfel că drumul spre diagnosticul exact poate fi scurtat, iar îngrijirile medicale pot deveni mai rapide şi mai eficiente.

Examenele efectuate de Centrul Pozitron-Diagnosztika PET/CT au modificat în multe cazuri derularea tratamentului, putând motiva aplicarea unor tratamente total diferite de cele planificate până la acel moment sau chiar renunţarea la tratament. S-a întâmplat chiar că, în urma rezultatului PET/CT, a fost evitată o intervenţie chirurgicală inutilă şi cu mare risc.

Activitatea Centrului Pozitron-Diagnosztika din Oradea este sprijinită de specialiştii din Centrul Pozitron-Diagnosztika PET/CT din Budapesta (în 3 ani sau desfăşurat 10.000 de examinări), unde lucrează medici cu specialitate în medicina nucleară cu o experienţă de peste 10 ani în examinările PET şi PET/CT. În clădirea centrului se produce substanţa radiofarmaceutică necesară examenului PET/CT, numită FDG, în conformitate severă cu practica farmaceutică în vigoare. Astfel, puritatea microbiologică a farmaconului transportat din Budapesta, precum şi rezultatele examinării PET/CT, sunt evaluate cu maximă siguranţă.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să ne contactaţi la Centrul Pozitron-Diagnosztika PET/CT, Oradea sau Budapesta.

Centrul de Diagnostic Pozitron-Diagnosztika PET/CT, Oradea

Oradea, B-dul Gen. Magheru nr. 1, jud. Bihor

Telefon: 0259-409-090; 0259-409-091

Fax: .0259-409-099  E-mail: info@petct.ro

www.petct.ro

Centru l de Diagnostic Pozitron-Diagnosztika PET/CT, Budapesta

Budapesta, Hunyadi J. ut 9

Telefon: +36-1-505-8888;

Fax: +36-1-505-8889  E-mail: info@pet.hu

www.pet.hu

Molnár Katalin

Şef Departament Marketing si PR,

Romania

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha