None

Mentinerea igenei corporale cu ajutorul produselor naturale

De-a lungul timpului, relaţia omului cu igiena corporală a trecut de la o extremă la alta: s-a crezut că apa este sinonimă cu boala şi că murdăria protejează sănătatea şi s-a ajuns la dorinţa obsesivă de a trai într-un mediu cât mai steril şi de a nu intra în contact cu microbii şi virusurile.

În general, pentru o deplasare de două zile se pleacă cu produse de igienă şi produse de cosmetică decorativă. Oricât de multe cosmetice am avea sau am lua cu noi într-o călătorie, niciodată nu vom avea suficiente.

Săpunul a fost inventat acum 5.000 de ani, iar cele mai vechi dovezi au fost găsite în zona Babilonului şi a Egiptului.

În perioada Renaşterii, se credea că murdăria protejează corpul de boli, iar hainele erau schimbate foarte rar. În ultimele secole ale Evului Mediu, grija pentru frumuseţe a început să ocupe un rol important şi în practicile medicale şi în chirurgie. Atunci s-au pus bazele cosmeticii şi a crescut interesul pentru curăţarea corpului.

Duşul nu a văzut „lumina zilei“ până în secolul al XIX-lea, când, într-o închisoare din Franţa, un medic a avut ideea de a înlocui tradiţionala baie cu o „ploaie de apă caldă". Sfârşitul secolului a fost marcat prin construirea băilor şi a toaletelor în case. Paradoxul este că obsesia pentru curăţenie a omului modern a dus la scăderea imunităţii şi la îmbolnăvire. Unele cazuri de astm şi boli ale sistemului imunitar se consideră că au apărut din cauza faptului că suntem „mai curaţi“ decât a prevăzut natura. Progresul rapid ştiinţific, tehnic, condiţiile de viaţă, nivelul de cultură şi igiena au influenţat starea de sănătate a oamenilor.

Compania SC HOFIGAL EXPORT-IMPORT SA, folosind un strop de natură, a creat produse de îngrijire corporală cu extracte naturale, menite să ajute pielea să rămână tânără, în ciuda factorilor agresivi de poluare din mediul înconjurător.

- PLANT INTIM SOLUŢIE - conţine extracte şi uleiuri esenţiale din muşeţel, gălbenele, coada şoricelului şi cimbru. Se utilizează. în mod deosebit. pentru profilaxia infecţiilor şi inflamaţiilor din zona ano-genitala. Are acţiune antiseptică, bacteriostatică, antifungică, antiinflamatoare, antialergică, antipruriginoasă, hemostatică, cicatrizantă, reduce leucoreea, este emolient şi trofic epitelial.

- PLANT INTIM GEL - ca şi cel sub forma de soluţie, este un produs destinat igienei şi reducerii infecţiilor din zona ano-genitală şi conţine extracte de salvie, sunătoare, gălbenele, hidrolizat de colagen, ulei de cătină, propolis şi uleiuri esenţiale de cimbru, lavandă şi pin. Are acţiune antimicrobiană, antiinflamatoare, antialgică, antipruriginoasă, dermorestitutivă, stimulează procesele trofice şi de cicatrizare.

- ACNEOGEL - este un gel destinat îngrijirii tenului şi a pielii seboreice. Conţine un complex de compuşi activi naturali constituit din colagen hidrolizat, extract de cimbru, de aloe, ulei de cătină şi uleiuri esenţiale de pin şi lavandă. Are acţiune antiseptică, antiseboreică, antiinflamatoare, cicatrizantă, dermoregeneratoare.

- BUCOPROTECT – este un gel destinat igienei şi îngrijirii cavităţii bucale. Conţine tincturi de traista ciobanului, gălbenele, coada şoricelului, ulei de cătină, hidrolizat de colagen, propolis şi uleiuri esenţiale de fenicul, mentă şi portocal. Are acţiune antiseptică, antiinflamatoare, cicatrizantă, stimulează troficitatea mucoasei cavităţii bucale şi gingivale, reduce durerile cauzate de afecţiunile specifice cavităţii bucale (gingivite, stomatite, leziuni de proteze, afte, parodontite etc.) şi combate mirosul neplăcut (halena).

- HOFIDENT Q10 - este o soluţie destinată igienei şi îngrijirii cavităţii bucale. Conţine Coenzima Q10, tincturi de traista ciobanului, pătlagină, muşeţel, coada şoricelului, castan, mentă. Produsul are acţiune antiseptică, cicatrizantă, hemostatică, antiinflamatoare, antioxidantă, detoxifiantă, dezodorizantă. Se recomandă în gingivite, stomatite, afte, dureri de compresie cauzate de protezele dentare, după extracţii dentare, în caz de sângerări ale gingiilor, ulceraţii ale mucoasei bucale şi gingivale.

- TRILAVANDA - este o loţiune pentru după ras care însumează calităţile numeroaselor principii bioactive care se găsesc în cele trei extracte fitoterapice: tinctura de echinacea, tinctura de traista ciobanului şi uleiul esenţial de lavandă. TRILAVANDA reprezintă un nou produs dermato-cosmetic pentru întreţinerea tenului, întârzierea procesului de îmbătrânire şi a ridării, pentru îndepărtarea efectelor de disconfort care apar după ras sau în contact cu agenţi alergenici şi iritanţi din mediu. Produsul poate fi utilizat şi datorită activităţii sale antiacneice pronunţate, mai ales de către tineri (băieţi şi fete).

- PEDISAN - este un gel destinat igienei tălpilor. Conţine tinctură de salvie, tinctură de busuioc, colagen. Se foloseşte de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Tincturile de salvie şi de busuioc au efecte antiseptice, astringente, antiinflamatoare, antimicrobiene, cicatrizante şi dermoregeneratoare. Produsul are rolul de a împiedica apariţia micozelor şi transpiraţia moderată sau excesivă a picioarelor.

- SĂpun lichid VEGETAL “PLANTHIGEN” - pe lângă substanţele active cu efect de curatare a pielii conţine şi substanţe naturale cu multiple efecte benefice asupra ţesutului cutanat. Coenzima Q10 este un excelent furnizor de energie pentru metabolismul celular şi, în acelaşi timp, un antioxidant, protejând ţesutul cutanat împotriva îmbătrânirii, ridării şi degradării. Aceste proprietăţi ale Coenzimei Q10 au de asemenea un important efect de protejare a colagenului şi a elastinei din ţesutul epitelial, păstrând sau redând supleţea, troficitatea şi frumuseţea pielii.

- ŞAMPON “5R” - este o asociere complexă de principii bioactive naturale şi, datorită compoziţiei sale, se diferenţiază de alte şampoane prin sinergismul dintre coenzima Q10 şi extractele de plante medicinale şi aromatice utilizate în formulă. Ca urmare, pe lângă buna acţiune de spălare şi curăţare, produsul are importante efecte benefice pentru nutrirea rădăcinii părului şi a pielii capului, pentru combaterea mătreţii şi a infecţiilor locale, pentru îmbunătăţirea microcirculaţiei la nivelul scalpului, având ca rezultat un păr sănătos şi strălucitor. Utilizarea curentă a şamponului “5R” asigură un par sănătos, curat şi strălucitor.

- BALSAM PENTRU PĂR CU COENZIMA Q10 - este un produs natural care ajută la condiţionarea părului degradat şi vopsit, a părului cu fir aspru şi greu de pieptănat.

- SĂPUN MOALE VEGETAL (cu săruri de potasiu) - este realizat din produse naturale, extracte de plante şi acizi graşi naturali. Extractele utilizate - gălbenele, muşeţel, pătlagină, urzică, coada calului, frunze de nuc şi altele -, dar şi extractele foliare ale acestora ca proteine vegetale, obţinute prin tehnologii originale conduc la un produs bine definit. Folosit timp îndelungat (peste 6 luni) în combinaţie cu CHELSTOP conduce la repigmentarea părului în culoarea iniţială.

- CHELSTOP - loţiune contra căderii parului, este realizată din principii active naturale extrase prin procedee diferenţiate din plante. Utilizarea sa presupune spălarea capului cu SĂPUN MOALE VEGETAL, uscarea acestuia şi aplicarea loţiunii prin frecarea întregii podoabe capilare. După 4 aplicări, oprirea căderii parului este, practic, realizată. Pentru întreţinere sunt necesare una, două aplicări pe săptămână.

Concluzia este că natura ne oferă cele mai multe variante pentru a ne menţine frumoşi şi sănătoşi.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha