None

Chirurgia estetica

hirurgia estetică

Pentru clarificarea a ceea ce înseamnă proceduri chirurgicale sau pentru a afla riscurile care decurg de aici se impune o clasificare a acestora, precum şi unele informaţii cu caracter general.

hirurgical - procedurile chirurgicale, deci invazive, pot repoziţiona ţesuturile, pot restaura volumul pierdut sau pot reîntineri faţa. Reconturarea corporală poate reduce stratul adipos, poate ridica şi întinde pielea îmbătrânită, poate remodela braţele, coapsele şi talia.

ele mai comune proceduri chirurgicale sunt:

- la faţă: ridicarea/mărirea sau micşorarea/reîntinerirea facială (chirurgia pleoapelor, ridicări ale frunţii, feţei şi gâtului, implanturi faciale, chirurgia urechii);

- refacerea formei şi volumului sânilor;

- reconturarea corporală: abdominoplastie, lipoaspiraţii la nivelul abdomenului, braţelor, coapselor.

Proceduri moderat inva zive - cu un risc scăzut, constau în injecţii cu toxina botulinică (BOTOX), diferite tipuri de filere (bioalcamid), terapia laser peeling chimic, tratamente anticelulitice. Durata acestor tratamente este cuprinsă între câteva luni şi câţiva ani.

Astfel, pentru o vreme se pot corecta riduri, ptoze şi se pot îngroşa buzele, dar nu se pot obţine rezultate la fel de bune ca prin metodele chirurgicale sau mixte.

Proceduri minim invazive - constau în tonifierea pielii la nivelul celular, încurajează dezvoltarea celulelor epiteliale sănătoase, îndepărtează venele inestetice sau pilozitatea excesivă, stimulează producţia de colagen, care ajută pielea să-şi menţină aspectul şi calitatea, reducând astfel ridurile şi liniile inestetice.

ele mai obişnuite procedee sunt cele bazate pe lumină de diferite tipuri, având ca efect îndepărtarea petelor solare prin lumina pulsatilă, microdermabrazii, peelinguri uşoare, tratamentul venectaziilor, îndepărtarea pilozităţii. Aceste tipuri de tratamente se desfăşoară pe parcursul mai multor şedinţe şi nu sunt total lipsite de riscuri; de aceea, se recomandă a fi făcute de specialişti. Îngrijirea medicală a pielii are ca efect îndepărtarea neplăcerilor produse de soare, depigmentări, îmbunătăţirea texturii pielii, toate acestea aducându-i pacientului satisfacţii.

Proceduri neinvazive - au efect temporar şi constau în tratamente cosmetic sau spa, revitalizează, relaxează şi protejează pielea. Metode ca împachetările pentru îndepărtarea celulitei, masajele faciale superficiale sau mai profunde sunt agreate de oamenii de toate vârstele, de la tinerii care vor să-şi îmbunătăţească aspectul până la vârstnicii care doresc reducerea tensiunilor musculare pentru înlăturarea durerilor de spate, de umeri etc.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha