None

Diareea la sugari si copii mici-aspecte importante si sfaturi pentru parinti

Diareea  acuta acută a fost definita definită ca eliminarea prea rapida rapidă a unor scaune prea lichide.

Debutul bolii este, de regula regulă, acut si şi modificarea consistentei consistenţei scaunelor este, de obicei, precedata precedată de stagnare ponderalaă si şi varsaturi vărsături.. Febra poate insoti însoţi diareile infectioaseinfecţioase , aparitiaapariţia eritemului fesier - este   favorizata favorizată de frecventa frecvenţa mai mare a scaunelor si şi modificarea PH- ului.   Colicile intestinale, care preced eliminarea scaunelor, manifestate prin agitatieagitaţie, pot completa tabloul bolii ..

Principalele consecinteconsecinţe ale diareeii acute sunt deshidratarea (imediat) si şi malnutritia malnutriţia (tardiv, daca dacă diareea este trenantatrenantă).

Deshidratarea acuta acută este mai precoce, mai frecventaă si şi mai grava gravă la sugar. 

Riscul de malnutritie malnutriţie legat de diaree, tine ţine de incidentaincidenţa crescutacrescută a recurentelor.  Fiecare diaree acuta acută presupune dieta dietă alimentaraalimentară, ceea ce influentţeazaă   aportul caloric si şi crestereacreşterea ..

In În cazul sugarilor si şi al copiilor mici, chiar si şi o diaree usoarauşoară poate conduce la complicatiicomplicaţii severe.

Gastroenteritele acute pot fi periculoase  mai ales  in în cazul sugarilor si şi al copiilor mici,  datorita din cauza pierderilor mari de lichide si şi de minerale importante din organism.  Acesta este motivul pentru care, in în caz de diaree la sugari si şi copii mici, este intotdeaunaîntotdeauna necesar sa să se consulte medicul.

Pasi Paşi de urmat in în cazul diareei la bebelusibebeluşi:

Intotdeauna Întotdeauna consultaticonsultaţi medicul. !

Asigurati Asiguraţi rehidratarea orala (in în primele 4 -6 ore).)!

In În cazul diareei, nu este recomandat sa să se foloseascafolosească pentru rehidratare bauturibăuturi ca ceaiul, sucurile de fructe, supele, bauturilebăuturile racoritoarerăcoritoare acidulate, deoarece acestea au concentratiiconcentraţii neadecvate de electrolitielectroliţi si şi glucozaglucoză.

Societatile Societăţile pediatrice recomanda recomandă utilizarea solutiilorsoluţiilor speciale de rehidratare oralaă in în cazul tratamentului sindroamelor diareice. Prin utilizarea acestora se asiguraă inlocuireaînlocuirea imediata imediată a lichidelor si şi mineralelor pierdute, astfel putandu-seputându-se evita deshidratarea organismului si şi aparitiaapariţia  problemelor circulatorii.

Administrarea solutiilorsoluţiilor de rehidratare orala orală se va face in în cantitati cantităţi mici, daca dacă este necesar cu linguritalinguriţa. Cantitatile Cantităţile de solutiesoluţie de rehidratare orala orală administrate vor scadeascădea treptat,  odataodată cu imbunatatirea îmbunătăţirea simptomelor, paânaă in în momentul opririi definitive a diareei.

Realimentarea

In În cazul sugarilor hraniti hrăniţi prin alaptarealăptare, aceasta nu se va intrerupeîntrerupe alaptatul, ei fiind hraniti hrăniţi ca de obicei.

In În cazul copiilor mici, dupadupă ameliorarea simptomelor, conform vaârstei,  se va incepeîncepe reintroducerea hranei solide. Se vor evita alimentele cu un continutconţinut ridicat de zaharzahăr si şi bauturilebăuturile racoritoarerăcoritoare.  

Respectati Respectaţi  cu mare strictetestricteţe  regulile de igienaigienă!.

Dac aă totusitotuşi simptomele persistapersistă, este indicat saă consultaticonsultaţi medicul iîncaă odatao dată.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha