30
None

Durerea în gât și tusea seacă - simptome frecvente în sezonul rece

Durerea în gât este una din cele mai frecvente dureri ce apare la nivelul corpului fizic și cel mai frecvent este însoțită si de o tuse seacă iritativă, așa numita tuse „din gât”.

Atacul microbian este principala cauză a apariției durerii în gât. Există virusuri și bacterii de care nu putem scăpa si în fapt nici nu ne dorim să scăpăm în proporție de 100%, pentru că au și ele rolul lor în ciclul vieții. Ce ne dorim, este să găsim soluții sigure și eficiente de apărare împotriva atacului virusurilor și bacteriilor neprietenoase.

Comitetul European pentru Produse Medicinale pe bază de Plante (The Committee on Herbal Medicinal Products = HMPC) a concluzionat că pe baza utilizării sale îndelungate, preparatele din Lichen de piatră pot fi utilizate pentru tratarea gâtului iritat și a tusei seci. Practic, mucilagiile, principalii compuși activi din Lichenul de piatră, formează un film de protecție la nivelul gâtului. Acest film de protectie invizibil devine o barieră puternică pentru microorganismele neprietenoase și agresive. Este important să utilizăm astfel de preparate naturale încă de la primele senzații de gât iritat sau tuse seacă, pentru a obține un scut de apărare, care pune la adăpost nu doar gâtul iritat, ci, putem spune, întreg organismul nostru.
Dintre preparatele existente în farmacii și în magazinele cu produse naturale, FIORDA are cea mai mare concentrație de extract de Lichen de piatră, ingredientul consacrat pentru îngrijirea gâtului iritat și pentru situațiile de tuse seacă. În plus, conține și alte extracte naturale benefice: Măceș și Nalbă sau Tei și lactoferină – Fiorda Junior, pentru potențarea efectului de apărare a gâtului.

FIORDA protejează mucoasa gâtului, indiferent de tipul de microbi care se pot dezvolta la acest nivel: virusuri, bacterii sau fungi. Virusurile și bacteriile care pătrund prin cavitatea bucală, irită terminațiile nervoase, astfel apare tusea, ca un gest reflex de apărare a organismului. Tusea apare ca o reacție automată pentru a curăța căile aeriene de substanțe iritante și mucus. Există două tipuri de tuse, una productivă în care se produce mucus și tusea neproductivă sau seacă care nu produce mucus.
Tusea seacă iritativă nu este, de cele mai multe ori, o problemă de sănătate gravă dar, în funcție de cauze și simptome, poate evolua, motiv pentru care este bine să fim informați și să acționăm  încă de la primele semne. Tusea seacă, iritativă este  frecvent asociată virozelor, când apare angina sau “roșu în gât” și la debut are adesea origine faringiană, iar atacul microbian este principala cauză a apariției ei.
 Așadar, durerea în gât și tusea seacă iritativă sunt de cele mai multe ori nedespărțite. Odată ce căile respiratorii devin sensibile sunt și mai ușor iritate de tuse, astfel că se creează un cerc vicios. Chiar și așa există multiple soluții pentru a calma tusea seacă iritativă.

FIORDA comprimate gumate pentru supt cu 100% ingrediente active naturale și fără zahăr, reprezintă varianta cu mare eficacitate de acțiune pentru îngrijirea zilnică a gâtului. Se pot utiliza încă de la primele semne de gât iritat sau tuse seacă, pentru fumători, persoane care își suprasolicită vocea și pentru cei care se expun la aer condiționat sau poluare atmosferică.

Toate cele 3 variante de arome: FIORDA Coacăze negre, FIORDA lămâie și FIORDA Junior Zmeură, nu conțin zahăr adăugat și nici coloranți sau arome artificiale. Gustul și aroma plăcute, precum și consistența gumată a comprimatelor pentru supt se datorează extractelor naturale de coacăze negre, lămâie sau zmeură.
Comprimatele gumate pentru supt FIORDA pot fi utilizate și de către diabetici, femei însărcinate și care alăptează, dar și de către copii, începând cu vârsta de 4 ani.Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha