47
None

Cum poți să scapi de ochelari?

A purta ochelari de vedere nu este neapărat o mare problemă, dar când disconfortul provocat de aceștia devine prea mare, este bine de știut că există și alte variante, anume lentilele de contact sau operațiile pentru reducerea dioptriilor.

Lentilele de contact sunt o opțiune bună, cu condiția să le purtați pe cele prescrise de oftalmolog și să respectați măsurile de igienă la manipularea lor.

Intervențiile pentru reducerea dioptriilor reprezintă alternativa la ochelari sau lentile de contact. Astăzi, avem la dispoziție mai multe tehnici pentru reducerea dioptriilor, alegerea celei potrivite se face în urma unui consult oftalmologic complet și complex, în cadrul căruia se efectuează un set de investigații oftalmologice specifice, deoarece contează vârsta, tipul și numărul dioptriilor și mai multe particularități anatomice ale ochilor.

Puteți scăpa de ochelari cu ajutorul unei intervenții pentru reducerea dioptriilor atunci când aveți un viciu de refracție (dioptrii: miopie, hipermetropie, astigmatism) sau presbiopie (proces fiziologic de îmbătrânire a ochiului, ce apare după vârsta de 40 de ani și înseamnă scăderea puterii de acomodație a cristalinului, lentila ochiului).

Tehnicile laser pentru reducerea dioptriilor

Sunt minim invazive, sigure și se practică de peste 30 de ani în întreaga lume:

  • SMILE este cea mai modernă tehnică pentru reducerea miopiei și astigmatismului miopic, este o tehnică blândă pentru ochi și cu recuperare rapidă, în aproximativ 72 de ore vă puteți relua activitățile obișnuite. În plus, putem corecta cu laser dioptrii mari, până la -15 dioptrii combinate miopie și astigmatism miopic;
  • FemtoLASIK este cea de-a doua generație de chirurgie refractivă și ne permite să corectăm miopia, astigmatismul și hipermetropia. Este o intervenție care nu doare, vederea începe să revină de a doua zi, însă perioada de recuperare presupune câteva restricții pentru o perioadă de câteva săptămâni de la intervenție;
  • PRK este prima generație de chirurgie refractivă și cu ajutorul acestei tehnici putem corecta miopia, hipermetropia și astigmatismul. Se bazează pe proprietatea epiteliului cornean de a se regenera, intervenția în sine nu presupune durere, însă perioada de recuperare poate aduce manifestări neplăcute: durere, vedere slabă, lăcrimare abundentă, sensibilitate marcată la lumină;
  • PRESBYOND corectează presbiopia (vă scapă și de ochelarii de citit), iar tehnica este asemănătoare cu FemtoLASIK, diferența constând în faptul că ochiul dominant (principal) este corectat să vadă la distanță și intermediar, iar cel nondominant să vadă la intermediar și aproape.


Implant în scop refractiv

Este o tehnică similară cu operația de cataractă în cadrul căreia se înlocuiește cristalinul cu unul artificial multifocal sau personalizat (după caz) cu dioptria adaptată ochiului respectiv. Intervenția se face fără internare, cu anestezie locală, în zile diferite la cei doi ochi. Putem corecta dioptrii extreme: miopia, astigmatismul, hipermetropia și presbiopia.

Implant de lentilă intraoculară Visian (ICL)

Această tehnică presupune implantarea unei lentile în spatele irisului (partea colorată a ochiului) și în fața cristalinului. Lentila este fabricată dintr-un material moale, biocompatibil, cu structura asemănătoare colagenului natural. Intervenția se face tot fără internare, cu anestezie locală și ne permite să corectăm miopia, astigmatismul și hipermetropia, în condițiile în care cristalinul natural este perfect transparent, iar dioptriile nu se pot corecta prin niciuna din tehnicile laser menționate mai sus. La tineri, față de înlocuirea cristalinului în scop refractiv, are avantajul menținerii acomodației ochiului.

La Ama Optimex punem la dispoziția pacienților toate tehnicile menționate mai sus, având o bogată experiență în chirurgia refractivă. Suntem prima clinică din România în care s-a introdus și efectuat SMILE (din 2014) și singura în momentul de față în care se efectuează PRESBYOND (din 2019).

Primul pas, dacă doriți să scăpați de ochelari, este să veniți pentru consult și investigații. După efectuarea acestora, medicul care vă consultă, vă va putea recomanda tehnica potrivită.

Mai multe detalii despre intervențiile pentru reducerea dioptriilor sunt disponibile pe site-ul de informare www.scapadeochelari.ro.

Ama Optimex
www.amaoptimex.ro
www.scapadeochelari.ro
www.cataracta.ro

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha