None

Esenţiale pentru Sistemul osteoarticular, pentru oase şi dinţi sănătoşi - Vitamina D, Calciu, Glucozamina, Condroitina cu Omega-3 -

     Articulaţiile, cartilagiile şi oasele sănătoase reprezintă o condiţie esenţială pentru menţinerea mobilităţii şi a calităţii vieţii.

    Vitamina D, vitamina antirahitică, s-a dovedit a fi mult mai mult decât atât. Ea este esenţială pentru reglarea metabolismului fosfocalcic din organism, utilizarea eficientă a calciului şi pentru menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, dar şi pentru stimularea diferenţierii celulare şi inhibarea proliferării celulelor canceroase, declanşarea imunităţii şi scăderea riscului de hipertensiune arterială şi de boli autoimune (scleroza multiplă, osteoartrita, artrita reumatoidă), stimularea pancreasului pentru producerea de insulină etc.

    Lipsa vitaminei D este cauza apariţiei de carii severe şi rahitism la copii şi de osteomalacie la adulţi, declanşarea durerilor musculare, creşterea riscului de producere a fracturilor prin rarefieri sau pierderi de masă osoasă etc. Consumând mai mult de 800 mg de calciu pe zi nu e de ajuns pentru sănătatea oaselor dacă organismul nu are la dispoziţie destulă vitamină D, spun cercetătorii, conform unui studiu realizat asupra a 900 de adulţi.  

    Peste 20% dintre copiii mici din ţara noastră sunt diagnosticaţi cu rahitism, iar în Europa osteoporoza cauzează circa 1,1 milioane de fracturi/an, cu costuri sociale considerabile.

    Un nou studiu, publicat în martie 2010, în  Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism,  a arătat că un procent de 59% din populaţie suferă de deficienţa de vitamina D şi aproape 25% dintre persoanele testate prezintă un nivel extrem de scăzut de vitamina D în organism. Conducătorul studiului, dr. Richard Kremer de la Centrul de Sănătate al Universităţii McGill, Canada, spune că „Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o întreagă gamă de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza şi diabetul, precum şi tulburările cardiovasculare şi cele legate de sistemul imunitar.’

    Cercetări recente de la Universitatea din Copenhaga au dezvăluit că vitamina D activează sistemul imunitar prin „armarea” celulelor T, astfel încât acestea să combată infecţiile.

    De asemenea, s-a observat că gripa loveşte atunci când nivelul de vitamina D este foarte scăzut, iar când acest nivel e mărit organismul reuşeşte să reziste gripei.

    Medicii şi practicienii subliniază importanţa consumului suplimentar de vitamina D, bazându-se pe aceste evidenţe.    

    Uleiul din ficat de cod pentru copii, un produs pur şi eficient, care cumulează beneficiile vitaminei D şi ale acizilor graşi Omega-3, poate fi uşor administrat copiilor mici, chiar sub 1 an, fiind optim pentru a pune bazele unei sănătăţi durabile. Vitamina D din uleiul de peşte se prezervă un timp mai îndelungat datorită adaosului de vitamina E cu efect antioxidant (tocoferoli naturali).  

      

    La fel de importante ca efectele benefice ale vitaminei D sunt şi beneficiile Omega-3 din Uleiului din ficat de cod: este foarte important în special pentru copii, ajutând la dezvoltarea cognitivă, stabilizarea dispoziţiei, a atenţiei, îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de învăţare, ameliorarea ADHD etc.; de asemenea,  protejează inima la efort, scade nivelul colesterolului, sporeşte vitalitatea, susţinând  mişcarea şi performanţa; diminuează stresul şi oboseala; variantele lichide se pot administra chiar la vârste de sub 1 an.

    Acizii graşi Omega-3 sunt esenţiali pentru sănătatea omului şi, cum corpul nu îi poate sintetiza, aceştia trebuie furnizaţi prin dietă sau/şi prin consum de suplimente alimentare de bună calitate din ulei de peşte, suplimente  bogate în acizi graşi Omega-3. Cercetările asupra  artritei reumatoide indică faptul că o raţie regulară de acizi graşi Omega-3 poate reduce semnificativ redoarea matinală, durerea şi oboseala.

  

    Calciul este vital pentru organism deoarece:

  • este element constitutiv pentru oase şi dinţi;
  • menţine integritatea structurală şi funcţională a sistemului osteoarticular şi densitatea osoasă; menţine echilibrul sanguin dintre calciu, potasiu şi sodiu, ajută la absorbţia calciului la nivel intestinal şi fixarea lui în oase;
  • ajută la dezvoltarea şi funcţionarea optimă a sistemului osteoarticular, muscular, cardiovascular, endocrin şi nervos;
  • contribuie la ameliorarea sindromului premenstrual;
  • previne apariţia şi inhibă dezvoltarea polipilor de la nivelul colonului;
  • ameliorează durerile de cap, crampele musculare şi sindromul de oboseală cronică;
  • ajută la formarea enzimei SOD, cu rol antiinfecţios;
  • ajută la reglarea colesterolului şi a tensiunii arteriale (cauzate de aportul scăzut de calciu în sânge)

    Un aport de calciu este recomandat în:

  • stări carenţiale de calciu, magneziu, vitamina D şi zinc, cauzate de alimentaţia necorespunzătoare;
  • perioada de creştere la copii;
  • rahitism, anemie;
  • obezitate, diabet, hipertensiune arterială;
  • hipoparatiroidism, pseudohipoparatiroidism;
  • dermatita seboreică, psoriazis, vitiligo, scleroderma, keratoza actinica, lupus vulgaris, SIDA;
  • stres fizic şi psihic, oboseală cronică, depresii, instabilitate emoţională, anorexie nervoasă.

    Suplimentele cu calciu de calitate recomandată,  asociate cu vitamina D din ulei de peşte cu Omega-3 sunt ideale; Omega-3 are şi efect antiinflamator şi favorizează formarea de masă osoasă.     Aşa cum sunt calciul şi vitamina D pentru oase, Glucozamina şi Condroitina sunt esenţiale pentru articulaţii.

   Încheieturile pot fi menţinute flexibile şi nedureroase cu un aport potrivit de suplimente nutritive. Cartilajul şi lichidul sinovial sunt adevărate amortizoare pentru articulații, iar glucozamina şi condroitina sunt părţi  integrante ale cartilajului normal.

    Glucozamina este necesară pentru refacerea continuă a celulelor cartilajelor.

     

   Condroitina este una dintre cele mai uzuale substanţe constitutive ale cartilajelor de la încheieturi şi se presupune că acţionează ca un agent de blocare a factorilor care intervin în ruperea cartilajelor.     Dacă articulaţia nu este hrănită suficient cu substanțe nutritive, cartilajul se deshidratează şi devine rugos. În acest caz, suprafața extrem de netedă a acestuia devine poroasă şi prezintă microfracturi, ceea ce duce la degradarea cartilajului, în special după solicitări fizice intense, iar articulațiile se regenerează foarte greu.  

    Cartilajele articulare sunt solicitate intens:

  • la muncă;
  • în timpul activităților sportive (sărituri, alergare, mersul cu bicicleta, fotbal);
  • de surplusul de greutate;
  • în timpul menopauzei şi odată cu înaintarea în vârstă.

    S-a observat că Omega-3, având efect antiinflamator, potenţează acţiunea glucozaminei şi condroitinei, împreună ameliorând şi îmbunătăţind starea pacienţilor cu diverse afecţiuni ale sistemului osteoarticular, precum artrită, reumatism, coxartroză, reumatism, gonartroză, osteoporoză.  

    Glucozamina şi condroitina cu Omega-3 - soluţia perfectă pentru a regăsi vitalitatea şi plăcerea mişcării  

Comentarii


aprozeanu ioana

am 50 ani am diabet cu insulina si am lagenuchi artr.cogz. ma doare coloana rau as dori sa iau si eu calciu cuomega si celelante

April 13, 2013, 6:27 p.m.
0
0

Redactie

Reprezentantii Saga Sanatate propun produsele Calciu cu Omega-3 si Glucozamina cu Omega3. Mai multe detalii gasiti la urmatoarea adresa web: www.lysi.ro

April 15, 2013, 11:57 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha