47
None

Întâmpină primăvara fără cearcăne!

“Cearcăn” este termenul folosit pentru o gamă largă de condiții care dau ochiului un aspect obosit, trist sau îmbătrânit. Indiferent de cauză, cearcănele au un impact estetic, psihologic și social important pentru că produc o aparență nenaturală și de multe ori neconcordantă cu starea reală a individului.

Cearcănele pot apărea de la o vârstă tânără (constituționale) însă frecvent sunt legate de transformările legate de vârstă din zona perioculară. O hipertrofie a mușchiului orbicular sau o slăbire congenitală a septului orbitar la tineri poate produce cearcane constituționale care sunt independente de starea de odihnă sau de sănătate a pacientului. Cel mai frecvent, cearcănele apar la vârsta adultă și sunt produse de modificarea profilului pleoapei inferioare și al obrazului, cu apariția unor proeminențe (pungi) și a unor șanțuri ce produc umbre inestetice.

Tratamentul cearcănelor este întotdeauna personalizat și depinde de procesul fiziopatologic (cauza), de vârsta și de dorințele pacientului. La o persoană tânără, o hipertrofie de mușchi orbicular, care devine foarte pronunțată în timpul râsului, se poate trata cu o simplă injecție de Botox. Un șant profund între pleoapă și obraz, necesită fie injecții de Acid hialuronic (Belotero Balance, Juvederm Volbella, Redensity II), fie o blefaroplastie inferioară pe cale transconjunctivală (prin interiorul pleoapei inferioare).

Rezultatul depinde însă enorm și de tehnica folosită, necesitând un chirurg oculoplastician cu experiență în regiunea perioculară. Rareori, o atrofiere importantă a regiunii malare (obrazul) necesită mai întâi folosirea unui alt produs (AH Voluma sau Radiesse) pentru repoziționarea obrazului înainte de tratarea cearcănelor.

În cazurile unde efectele vârstei sunt foarte avansate și o simplă injecție de acid hialuronic nu poate camufla șanțul, o blefaroplastie inferioară, cu sau fără lifting malar devine necesară pentru obținerea rezultatului dorit. Blefaroplastia inferioară modernă se face pe cale transconjunctivală (prin interiorul pleoapei) și nu lasă nici un semn. Efectul blefaroplastiei este atât de rejuvenare (întinerire) cât și de a reda feței un aspect odihnit, proaspăt și natural. Grăsimea orbitară se poate afla în exces doar la persoanele tinere, la care o mică parte se îndepărtează în momentul blefaroplastiei. La persoanele mai în vârstă grăsimea în exces se conservă și se folosește la umplerea zonelor deficitare (șanțurilor).

Indiferent de tehnica folosită, scopul intervenției este de a reda privirii aspectul tânăr și odihnit de odinioara, producând în același timp un rezultat complet natural. Pentru orice întrebări legate de tratamentul cearcănelor, doctorul Dan Georgescu vă stă la dispoziție.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha