None

Rezidenții mă asistă la sala de mici intervenții

Ne preocupă pregătirea tinerilor medici dermatologi pentru a asigura noua generație de medici specialiști care va veni după noi. Pot spune ceea ce fac francezii și germanii, iar eu lucrez cu ei foarte  mult, ca președinte al SRD, și anume, că programele de pregătire sunt în primul rând practice și mai puțin teoretice. Rezidenții sunt alături de mine, cu pacientul în față, avem discuții, întrebări, vizionare și fotografie, evident cu acordul pacientului.

Un alt aspect în susținerea tinerilor medici: prezentările pe care eu le-am inițiat încă din 2005. În fiecare săptămână avem cel puțin 3 situații de prezentări la sala de conferințe, luni de exemplu prezentare de articol de ultimă oră pe care apoi îl discutăm, miercuri o prezentare despre o anume problemă generală din dermatologie, noutăți în psoriazis în ultimii 2 ani, sau noutăți în terapia melanomului, etc și vineri prezentare pe pozele examenului histopatologic (de multe ori medicul histopatolog descrie imaginile), un training foarte bun și coerent. De asemenea, mă asistă la sala de mici intervenții dermatologice, ceea ce înseamnă folosirea bisturiului, electrocauterului, zăpada carbonică. SRD a dezvoltat mai multe programe pentru rezidenți, congresul anual al acestora început din 2012  în Iași. La Reziderma tinerii medici au sesiuni unde prezintă studii de caz făcute cu îndrumătorii lor, li se pun întrebări din sală, există sesiune de postere. Menționez că SRD se ocupă de  toate costurile rezultate din transport, cazare, masă etc, pentru circa 250 perticipanți.

Venim în ajutorul rezidenților oferind diferite premii: premiul trei a constat dintr-o sponsorizare a transportului cu avionul până la un alt congres, premiul 1, o sponsorizare totală la Congresul European de Dermatologie, oferim gratuit tratatul de dermatologie. Implicăm rezidenții într-o serie de acțiuni ale SRD prin care ei pot învăța și în același timp societatea are mari câștiguri. De exemplu, acțiunile de pe litoral, unde, în schimbul susținerii de către societate a tuturor cheltuielilor, rezidenții au fost bucuroși că au putut examina pacienții cu problem de piele din rândul celor aflați la mare în concediu.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha