59
None
69

Pacienţii cu poliartrită reumatoidă au nevoie de tratamente moderne

Societatea Romana de Reumatologie atrage atenţia asupra unei probleme cu care se confruntă de o lungă perioadă pacienţii din România.

Din cauza neactualizării de peste 4 ani a listei medicamentelor compensate şi gratuite, pacienţii cu poliartrită reumatoidă nu pot accesa terapii biologice noi, care le-ar îmbunătăţi semnificativ starea de sănătate şi care ar putea opri evoluţia bolii, cum ar fi, spre exemplu, medicamentele modificatoare de boală biologice, terapii ce sunt deja incluse în ghidurile de tratament aprobate de Ministerul Sănătăţii începând cu anul 2010.

 « Distrugerea articulaţiilor la pacienţii cu poliartrită reumatoidă începe în stadiile incipiente ale bolii, aşadar este esenţial să putem interveni cu tratamente eficiente ce stopează distrucţia articulară, evitând astfel invaliditatea permanentă şi asigurând posibilitatea reîncadrării în campul muncii », a declarat Dna. Prof. Univ. Dr. Ruxandra Ionescu, preşedinta Societăţii Române de Reumatologie.

« Disponibilitatea şi pentru pacienţii din Romaniaa acestor terapii inovatoare ar fi extrem de utilă pentru că ar produce nu numai ameliorarea durerilor şi inflamaţiilor articulare, dar şi o certă influenţă a evoluţiei bolii pe termen lung. Alături de un diagnostic precoce, aplicarea unui tratament adecvat fiecărui pacient se încadrează între recomandările esenţiale EULAR (European League Against Rheumatism) şi OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) pentru prevenirea dizabilităţii articulare.» a declarat dl. Dr. Cătălin Codreanu, Preşedintele Ligii Române contra Reumatismului.

Terapiile biologice reduc inflamaţia şi încetinesc progresia bolii la nivel articular, dar şi în întregul organism. Mai mult, unele dintre aceste tratamente pot fi administrate pacienţilor şi ca monoterapie, în conditiile în care pacienţii nu au la dispoziţie nici chiar medicamentele asociate terapiilor biologice, pentru tratamentul acestei afecţiuni.

Poliartrita reumatoidă este o boală inflamatorie autoimună care afectează peste 180.000 de persoane din România. Poliartrita reumatoidă este o boală progresivă, ce se caracterizează prin inflamaţia unor articulaţii, deformarea şi reducerea mobilităţii acestora, conducând în timp la pierderea ireversibilă a funcţionalităţii normale.

Pacienţii cu poliartrită reumatoidă au un risc crescut de a dezvolta şi alte complicaţii ale bolii cum ar fi afecţiuni cardiovasculare, osteoporoză, anemie sau tulburări ale sistemului respirator.

Lărgirea paletei terapeutice, prin introducerea noilor tratamente, reprezintă un avantaj cert pentru pacienţi, avantaj ce nu încarcă suplimentar bugetele alocate afecţiunilor cronice, deoarece aceste noi molecule nu se administrează în asociere cu alte terapii biologice.

 

Societatea Română de Reumatologie

Bd. Ion Mihalache 37-39, Spital Clinic Sf. Maria, Et 1, Secretariat Tel: 021 222 40 64 Fax: 021 222 40 64

Alte articole despre:

Comentarii


constantina jianu

VA MULTUMIM PTR EXPUNEREA DE MAI SUS DAR AS VREA SA STIU MAI MULTE LUCRURI DESPRE,,POLIARTRITA REUMATOIDA.CE TRATAMENTE S-AU MAI DESCOPERIT,EVOLUTIA BOLII SI IN CIT TIMP AVANSEAZA.DIN PACATE SI EU MA NUMAR PRINTRE BOLNAVI CU ACEST DGS.

March 14, 2013, 2:49 a.m.
1
0

BLAJ SALONICA

VA MULTUMIM PENTRU TOATE INFORMATIILE CARE NI LE OFERITI SINT SI EU O SUFERINDA DE 10 ANI ACUM AM 55ANI SI DURERI DESTUL DE MARI VA RUGAM SA NE INFORMATI DACA APARE UN TRATAMENT MAI EFICACE DECIT CELE EXISTENTE. VA MULTUMIM

Oct. 27, 2013, 5:44 p.m.
2
0

Fogorosi mihai

ok ok

May 25, 2015, 9:30 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha