55
None

Psihiatria pediatrică

Psihiatria pediatrică este o ramură a psihiatriei care se adresează copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă intre 0 si 18 ani. Principalele activităţi din acest domeniu al sănătaţii mintale sunt evaluarea, identificarea, diagnosticarea și tratamentul tulburărilor emoționale și comportamentale apărute din copilărie până la adolescență.

Cele mai întâlnite afecţiuni în psihiatria pediatrică sunt

► Tulburări afective şi emoţionale – anxietate, depresie, stări de panică, fobii, tulburări de stres, tulburare obsesivă-compulsivă

► Boala ticurilor

► Tulburări de conduit

► Tulburări legate de dependenţă de substanţă

► Tulburări de alimentaţie (anorexie, bulimie),

► Tulburări ale controlului sfincterian (enuresis, encoprezis),

► Modificări ale paternului de somn

► Schizofrenie şi alte tulburări psihotice

► Structurări dizarmonice ale personalităţii

► Tulburări de neurodezvoltare – Tulburări de spectru autist, Tulburarea hiperchinetica, Tulburări de limbaj şi învăţare, Retardul mental

Psihoterapia cognitiv-comportamentală copii și adolescenți- TCC

Această formă de psihoterapie acordă o atenţie deosebită felului în care gândurile (cogniţiile) pot produce, modela sau influenţa trăirile emoţionale ale unei persoane si se adresează diverselor tulburări psihiatrice (depresie, anxietate, fobii, tulburare obsesiv-compulsivă, ADHD, tulburări ale impulsurilor, tulburări alimentare, tulburări psihice asociate bolilor somatice cronice etc)

TCC este o psihoterapie de scurtă durată, în medie 12 şedinţe/pacient şi presupune şedinţe săptămânale (45-50 minute/şedinţă), însă numărul şedinţelor poate fi mai mic sau mai mare în funcţie de problemele pentru care se adresează fiecare pacient.

Sursa: Policlinica ASTRA

www.policlinica-astra.ro

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha