None

Medicul – ultima redută

Prin intermediul site-ului revistei, aflat de altfel in topul primelor 10 site-uri medicale româneşti ca audienţă, cei din echipa redacţională suntem în contact cu cititorii şi cu ofurile lor foarte diverse, exprimate în mesajele pe care le postează pe site.
 
Realizăm astfel un mic serviciu de dispecerat, cu funcţia principală de a orienta pacienţii către medicii cei mai potriviţi în problema medicală respectivă. Sunt pacienţi care îşi up-loadează fişa medicală sau buletinul de analize, cerând o soluţie sau o a doua opinie medicală. Sau alţii îşi fac singuri în spaţiul de pe site dedicat cititorilor un fel de anamneză, descriind ce-i doare, de când, în ce împrejurări şi cerând un diagnostic sau remediu. Evident, trimitem mai departe “fişa pacientului” către medicii cu care colaborăm mai mult la revistă, sau pur şi simplu le recomandăm un consult medical la oricare din clinicile de specialitate din localitatea respectivă.
 
Ne “implicăm” şi în rezolvarea unor chestiuni de natură juridico-medicală care ţin de expertiză medicală, cum ar fi drepturile pacientului în cazul unui concediu de boală, sau referitor la stabilirea corectă a gradului de invaliditate şi a pensiei / ajutorului de care se beneficiază în cazul respectiv.
 
Nu de puţine ori, pacienţii îşi exprimă părerea despre medici, atât legat de competenţele lor profesionale cât şi în ceea ce priveşte calităţile morale, umane. Astfel, medicii sunt ori lăudaţi la superlativ ori criticaţi până la desfiinţare. Mă bucur să afirm că menţiunile favorabile sunt numeric net superioare celorlalte şi vin de la cititori ai revistei cu un nivel de educaţie peste medie şi care ştiu să aprecieze o muncă înalt calificată, în mulţi ani de studiu, de multe ori mai mulţi decât vârsta celor care critică.
 
Plus că orice se întâmplă rău pe lumea asta, accidentaţi în trafic, otrăviţi în procesul de alimentaţie, bolnavi curabili sau incurabili, arşi în sălile de spectacol sau răniţi pe diferite fronturi, toţi ajung la medic ca la ultima redută, încă insuficient respectată.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha