30
None

RINOADENOIDITA ȘI SINUZITA – problematici de sezon

Rinoadenoidita reprezintă inflamația mucoasei nazale și a polipilor (vegetații adenoide) și este cea mai frecventă cauză a obstrucției nazale la copil. Mărirea sau hipertrofia permanentă a țesutului adenoidian se datorează în principal repetatelor perioade de infecție (rinofaringite acute), dar și obstrucției prelungite a foselor nazale, cauzată de persistența secrețiilor în spatele foselor nazale.

Obstrucția nazală poate fi de diferite grade: de la ușoară tulburare de respirație, secreții nazale dificil de eliminat, până la obstrucție nazală severă, dându-i copilului aspectul tipic de,,facies adenoidian’’- copil palid, obosit, respiră cu gura deschisă, mimica facială diminuată, cearcăne. 

Obstrucția nazală poate crea mult disconfort, nu numai pentru copil, ci pentru tot anturajul. Vârsta la care este diagnosticată cel mai frecvent este între 3 și 7 ani, intrarea în colectivitate favorizând infecțiile respiratorii acute repetate.
 
Dacă în medicina clasică tratamentul se bazează pe dezinfectante nasofaringiene, antiinflamatoare, sau chiar intervenție chirurgicală (adenoidectomie), în gemoterapie se recomandă o asociere de 3 sau 4 extracte gemoterapice, cu rol de redcere a mărimii țesutului adenoidian, precum și preventiv, de reducere a riscului infecțiilor acute rinofaringiene.
 
Se asociază, cel mai frecvent, Extract din muguri de Brad – Abies pectinata (înainte de micul dejun), cu Extract din muguri de Mesteacăn argintiu - Betula verrucosa (înainte de masa de prânz) și Extract din mlădițe de Măceș - Rosa canina (înainte de masa de seară).
 
Se recomandă cure de 2 luni, preventiv, primăvara și toamna, de preferință în lunile februarie-martie și septembrie-octombrie, sau în caz de îmbolnăvire.
 
În gemoterapie, Bradul  este remineralizantul care favorizează fixarea calciului în oase și în dinți și  are proprietăţi balsamice la nivelul căilor respiratorii superioare, împiedicând hipertrofia vegetațiilor adenoidiene. Gemoterapicul din muguri de Mesteacăn argintiu  potențează (amplifică) acțiunea la nivel respirator.
Mlădițele de Măceș au efect antiinflamator asupra țesuturilor de la nivelul căilor respiratorii superioare și acțiune vitaminizantă. Acesta este remediul gemoterapic optim pentru copii cu intârzieri de creștere din cauza infecțiilor recidivante.
 
Dacă este diagnosticată o componentă alergică, se poate înlocui gemoterapicul din muguri de Brad cu cel din muguri de Coacăz negru - Ribes nigrum.
La copiii mai mari, peste 7 ani, în situația diagnosticării unei sinuzite, foarte eficient este preparatul gemoterapic complex Polygemma 4-Sinusuri, cu acțiune antiinflamatoare, antialergică, decongestionantă nazală, ușurând procesul de eliminare a mucusului din sinusuri prin cavitatea nazală. Acest preparat este recomandat și adulților.
 
Congestia sinusurilor este unul dintre primele semne ale stagnării limfatice, un indicator indirect al proastei funcționări a eliminărilor de reziduuri acide prin rinichi și intestine. De aceea, în cazul sinuzitelor cronice, Polygemma 4-Sinusuri se va administra timp de 1-2 luni și se poate asocia și cu alte preparate gemoterapice necesare pentru a susține buna funcționare a rinichilor și intestinelor (spre exemplu, din gama Polygemma, produsele destinate detoxifierii: Polygemma 12- Rinichi detoxifiere și Polygemma 15- Intestin detoxifiere). 

 

În experiența mea de peste 20 de ani de recomandare a gemoterapicelor am putut constata efectele benefice pentru redobândirea unei bune stări generale de sănătate.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha