22
None

Remedii ayurvedice pentru o digestie normală

Alimentația sănătoasă și digestia corectă sunt importante pentru susținerea vieții. În Ayurveda un sistem digestiv sănătos (Pachan tantra) este esențial pentru menținerea sănătății și se crede că fiecare boală provine de la o digestie ineficientă. Energia metabolică intensă a digestiei (pachana), cunoscută sub numele de Agni (focul interior) ajută la asimilarea corectă a alimentelor și eliminarea eficientă a toxinelor și a deșeurilor (ama) din organism. În cadrul sistemului digestiv, Agni determină producerea acidului clorhidric în stomac (este cunoscut sub numele de jathar agni), acizilor biliari în ficat (Bhuta agni) și enzimelor pancreatice care contribuie la digestie. O modalitate simplă de a sprijini Agni, focul digestiv, este utilizarea plantelor și condimentelor culinare pentru a crește Agni înainte și în timpul meselor. Astfel, plantele și condimentele ayurvedice sunt utilizate cu succes atât în scop culinar cât și medicinal. 

Tratamentele ayurvedice sunt eficiente pentru bolile sistemul digestiv, deoarece acestea sunt centrate pe crearea echilibrului între nutriţie, linişte mentală şi spirituală în organismul nostru.

Conform Ayurveda, digestia este piatra de temelie a sănătăţii.

Digestia sănătoasă asigură asimilarea nutrienților din hrană într-un mod sănătos și asigurarea nutrienților necesari desfășurării metabolismelor la nivel celular.

Atât funcţionarea necorespunzătoare a sistemului digestiv (enzimelor digestive, motilitatea intestinală) cât și a organelor anexe (ficat, pancreas - secreția exocrină,) pot afecta digestia corectă a alimentelor și asimilarea substanțelor nutritive ceea ce reprezintă cauza majoră în apariția diferitelor afecțiuni. Când digestia este deficitară, celelalte organe din corp, cum ar fi muşchii, sistemul cardiovascular, sistemul nervos, etc, devin predispuse la a se îmbolnăvi.

Infecțiile din sistemul digestiv pot duce la complicaţii severe.

Simptomele digestiei deficitare se manifestă prin gaze excesive, constipaţie, diaree, eructaţii, senzaţie de arsură, vărsături, indigestie, balonare şi dureri. În diverse forme, ele sunt cunoscute cu diferite denumiri cum ar fi: gastrita, ulcer, colita, meteorism, sindromul colonului iritabil, etc.

Consumarea alimentelor corespunzătoare va face o mare diferență între starea de bine și boală.

Combinația de Piper longum, Piper nigrum, Zingiber officinale în Ayurveda este recunoscută ca Trikatu. Trikatu susține tractul gastro-intestinal superior, unde se îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive. Trikatu ajută la întinerirerea celulelor organismului și, de asemenea, ajută la prevenirea oricărei infecții sau inflamații la nivelul organelor digestive.

Combinația de Emblica officinalis, Terminalia Chebula, Terminalia belerica este o formulă echilibrată cunoscută sub numele de Triphala (înseamnă trei fructe) care are o vechime de mii de ani și este un remediu ayurvedic de excepție. Triphala este utilă în problemele sistemului digestiv precum indigestie sau constipație, reglând tranzitul intestinal.

Pe baza principiilor ayurvedice, firma STAR INTERNATIONAL MED IMPEX SRL a lansat pe piață două produse pentru a menţine sistemul digestiv într-o stare de sănătate optimă – Gascure sirop și Gascure tablete.

GASCURE sirop 

Suplimentul alimentar GASCURE sirop este un produs natural ayurvedic care acţionează uşor asupra glandelor gastrice, neutralizează hiperaciditatea şi asigură o digestie normală. Extractele din plantele medicinale ayurvedice din GASCURE protejează mucoasa gastrică, acţionează ca un balsam asupra leziunilor gastrice. Datorită acestor proprietăţi, sunt prevenite extinderea leziunilor gastrice, ajută la refacerea mucoasei gastrice şi intestinale, GASCURE SIROP are proprietăți carminative, antiseptice, reglează apetitul având proprietăţi de stimulare a acestuia şi îmbunătăţeşte digestia si absorbtia corespunzatoare a substanțelor nutritive în organism. GASCURE menține secreția de acid clorhidric gastric și enzime gastrice și intestinale care sunt responsabile pentru digerarea eficientă a hranei. Susține ficatul în secreția și creșterea fluxului biliar (bila este implicată în digestia și asimilarea grăsimilor) și în susținerea proceselor de detoxifiere. Stimulează secreția de enzime pancreatice, compuşi necesari pentru buna digestie și asimilarea de nutrienţi. Susține menținerea unui tranzit intestinal normal permițând astfel restabilirea florei intestinale, frecvenței și consistenței scaunelor, eliminarea din intestine a gazelor și toxinelor provenite dintr-o digestie deficitară, Gascure sirop prin susținerea funcțiilor gastrice, intestinale, hepatobiliare și a tranzitului intestinal ajută la eliminarea neplăcerilor cauzate de excesele alimentare sau alimente greu digerabile. 

Produsul creeaza un mediu nefavorabil dezvoltarii paraziților intestinali și contribuie la eliminarea lor din organism.

GASCURE Tablete

Gascure tablete este un produs natural din plante medicinale indiene ayurvedice, care susțin funcționarea fiziologică a sistemului gastro-intestinal asigurând o digestie și un tranzit intestinal normal permițând, astfel restabilirea frecventei și consistenței scaunelor,  eliminarea din intestine a gazelor și toxinelor provenite dintr-o digestie deficitara. Menținerea unui tranzit intestinal normal, susține procesul natural de detoxifiere prin eliminarea la nivelul colonului a produselor de digestie si a toxinelor. Complexul de fitonutrienți din plantele aflate în compoziția Gascure tablete asigură o digestie normală prin normalizarea acidității gastrice, a secreției și funcționarii enzimelor digestive, protecția mucoasei gastrice și echilibrul florei intestinale. Digestia gastrică este susținută de aportul de papaină, enzima implicată în digestia proteinelor la nivelul stomacului. Menținerea funcționarii normale a sistemului digestiv susține apetitul și absorbția substanțelor nutritive din tubul digestiv contribuind astfel la menținerea funcțiilor fiziologice ale ficatului și la sănătatea și vitalitatea întregului organism.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha