None

Sa nu uitam de Alzheimer!

Unul din cele mai dificile lucruri pe care suntem nevoiţi să le acceptăm într-un anumit moment al vieţii este acela că rudele noastre vârstnice vor deveni, sau sunt deja, dependenţi de prezenţa, ajutorul, sprijinul nostru zilnic, în cardul unor activităţi care în mod normal pot fi realizate independent. Acceptarea acestui aspect este primul pas al acestui drum care poate să pară uneori anevoios, dar care, parcurs cu atenţie poate deveni plăcut prin evitarea unor complicaţii neplăcute generate cel mai des de ignoranţă. La vârste înaintate, bolile neurologice şi cele cardiovasculare sunt cele mai întalnite, acestea traducându-se prin invalidităţi motorii, afectare cardiacă cu reducerea toleranţei la efortul fizic indiferent cât de scăzut ar fi acesta, tulburări de orientare şi de persoalitate care se pot reflecta negativ în relaţia cu cei din jur.

Dintre gama de afecţiuni frecvent apărute, Alzheimer-ul este poate una dintre cele mai surprinzătoare prin gama larga de tulburări prin care aceasta se manifestă şi prin modul apariţiei acestora. Dintre semnele de alarmă care pot atrage atenţia asupra unei eventuale prezenţe a bolii Alzheimer, enumerăm:

Pierderi importante de memorie ce afectează performanţele profesionale;

Dificultăţi în exprimare;

Alterarea capacităţii de a efectua raţionamente corecte;

Pierderea sau uitarea locului obişnuit al lucrurilor personale;

Schimbari în conduită;

Dificultatea de a efectua activităţi uzuale;

Dezorientare spaţio-temporală;

Afectarea gândirii abstracte;

Lipsa de iniţiativă;

Toate aceste semne pot fi prezente în cadrul a numeroase boli, de aceea este bine să fie consultat un specialist în cazul apariţiei lor, pentru stabilirea cât mai precisă a diagnosticului şi începerea cât mai precoce a unui proces terapeutic.

Limitarea mişcărilor la persoanele vârstnice este recunoscută ca un factor major de risc pentru instalarea incapacităţii de efectuare a activităţilor cotidiene prin diminuarea forţei şi a masei musculare, frecvent asociate cu tulburări ale echilibrului postural şi afectarea mersului.

Deschiderea unui centru pentru persoanele afectate de boala Alzheimer a fost determinată de dorinţa de a oferi în sprijinul bolnavilor si familiilor acestora o soluţie sigură, eficientă şi accesibilă pentru evitarea neplăcerilor.

ActiveCare® , prin Centrul pentru persoane vârstnice vă oferă, în prag de sărbători, un loc plăcut în care ruda dumneavoastră va beneficia de toate condiţiile necesare pentru a se simţi ca acasă, însă înconjurat de profesionişti care să îi supravegheze permanent starea de sănătate prin:

îngrijire medicală pe durata programului dorit de către familie (apartinători);

activităţi multidisciplinare, kinetoterapie, supraveghere si evaluare psihologică, ergoterapie;

activităţi de prevenire a posibilelor complicaţii;

consilierea familiei în problemele cu care se confruntă în îngrijirea la domiciliu a persoanei cu Alzheimer;

Puteţi fi siguri că suntem cea mai bună opţiune pe care o puteţi face pentru ca viitorul familiei dumneavoastră să nu fie umbrit de incertitudini şi frustrări. Meritaţi tot ce este mai bun, şi de aceea tot ce facem este PENTRU BINELE DUMNEAVOASTRĂ!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha