30
None

Salvestrolii și Curcumina în prevenirea și tratamentul cancerului

Din ce în ce mai multe studii demonstrează că o nutriție bună precum și suplimentele de calitate pot juca un rol important în lupta împotriva cancerului.

Doctor Young S. Kim, șeful departamentului de nutriție și cancer de la Institutul Național al Cancerului din America, cea mai mare agenție guvernamentală de cancer din lume, afirmă că cercetarile nutriționale demostrează existența a numeroși compuși bioactivi în plante ce combat dezvoltarea sau reapariția cancerelor. Cercetătorii spun că o dietă proastă poate face ca tumora să reapară, dar o dietă corespunzătoare cu un conținut ridicat de metaboliți bioactivi poate opri acest risc.
Din păcate, sursele actuale de legume, fructe și alimente vii sunt foarte puține, astfel încât folosirea suplimentelor nutriționale de bună calitate devine cea mai completă soluție la îndemâna noastră.
Salvestrolii sunt un grup de substanțe naturale pe care plantele le sintetizeazăîn situațiile de agresiune fizică, chimică, biologică (virusuri, bacterii, fungi, raze UV). Salvestrolii fac parte din sistemul imunitar al plantelor. Certcetatorii Gerard Potter și Dan Burke de la Universitatea Montfort Anglia, au descoperit că Salvestrolii funcționează ca pro-medicamente naturale, fiind utilizați de organismul nostru pentru a distruge celulele canceroase fără a afecta celulele normale. Rezultatele studiilor au arătat că în celulele tumorale se exprimă o enzima CYP1B1 care nu apare în celulele sănătoase. Această enzimă are rolul de a transforma salvestrolii în substanțe ce distrug celula canceroasă din interiorul ei. Cercetările susțin că acest mecanism funcționează atât preventiv, distrugând celulele pe măsură ce devin canceroase, cât și terapeutic, distrugând celulele care fac parte din boala activă. În cazul unei afecțiuni tumorale este necesar  un aport ridicat de salvestroli care să intercaționeze cu cât mai multe celule bolnave.
Pentru eficacitate maximă cerectătorii au pus la punct o metodă unică prin care se extrag salvestrolii cu cea mai mare abilitate de a se fixa de enzima CYP1B1 și de a distruge un număr cât mai mare de celule canceroase.
Curcumina este o altă substanță naturală care se găsește în fruntea listei de produse benefice în combaterea cancerului și prevenirea recidivelor. Sunt publicate mii de lucrări științifice despre valoarea extractului de Curcuma Longa  care demonstrează efectul benefic în afecțiunile tumorale, Institutul Național al Cancerului menționându-l ca fiind unul dintre compușii  utili în suprimarea celulelor tumorale.
Curcumina are capacitatea de interveni asupra căilor de semnalizare dereglate pe care celulele tumorale le dezvoltă în procesele de proliferare, apoptoză și angiogeneză la majoritatea tipurilor de cancer.
O problemă majoră este că cea mai mare parte a curcuminei administrate oral nu ajunge niciodată în sânge, deoarece este slab absorbită. În plus, curcumina prelevată în sânge este metabolizată rapid, conjugată în ficat și excretată în fecale.
Încercările de a rezolva acest neajuns au dus la dezvoltarea fomei lipozomale care oferă încorporarea curcuminei într-o sferă de fosfolipide, ce asigură transportul și absorbția extractului de curcumin la nivel celular unde își poate manifesta efectele benefice.
Un supliment cu bune caracteristici este  Lipozomal Curcumin 95%, o formă concentrată a extractului standardizat de Curcuma Longa, cu 95% curcuminoide, dezvoltat de cercetatorul Emek Blair Ph.D., din S.U.A.
Afecțiunea tumorală este foarte complexă și necesită abordări multiple: chirurgicale, alopate, nutriționale, care să acţioneze sinergic astfel încât să se reducă semnificativ celulele canceroase din organism și să crească șansele de vindecare.
De aceea nu este de neglijat abordarea nutrițională prin alimentație sănătoasă și prin folosirea de suplimente nutritive de calitate, pe care studiile le-au dovedit a fi de o foarte mare utilitate în această afecțiune ce atinge praguri epidemice.
Combinaţia de Salvestrol Platinum, Curcumin Lipozomal și Vitamina C lipozomală este un real suport pentru organsimul care se confruntă cu boala canceroasă.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha