11
None

„Succesele chirurgicale reconstructive contribuie la desăvârșirea profesională a oricăruia dintre noi” (fragment)

Interviu realizat cu Dr. Carmen Giuglea, Medic primar Chirurgie plastică, Estetică și Microchirurgie reconstructivă, Șef Lucrări UMF Carol Davila-București, Doctor în științe medicale

Care sunt ultimele noutăți în terapia estetică, atât ca tehnici folosite cât și ca produse?
Așa cum știe toată lumea, în domeniul chirurgiei estetice mereu apar produse noi, care de cele mai multe ori nu sunt decât variațiuni pe aceeași temă ale altor produse de pe piață, puțin modificate și redenumite. Din păcate, nimeni nu a descoperit încă “elixirul tinereții”, iar în căutarea lui piața este plină de speranță și oferte. Dar fiecare medic își face propriile alegeri, devenind conservator cu un produs cu care și-a făcut o experiență și cu care are rezultate predictibile, sau încercând mereu alt produs în speranța că va gasi unul și mai bun.
Un domeniu relativ nou și în extindere este medicina regenerativă, care are la baza folosirea țesutului adipos în întinerirea feței și care oferă tot mai multă încredere prin rezultatele obținute, asociate sau nu cu terapia laser. De asemenea, folosirea firelor pentru obținerea unui efect de lifting facial are rezultate inconstante, dar de multe ori satisfăcătoare pentru pacientele care doresc un efect imediat.

Aveți o experiență vastă în chirurgia plastică.
Ne puteți spune care au fost cele mai grele cazuri cu care v-ați confruntat?

Într-adevăr, chirurgia plastică și reconstructivă, prin gravitatea și complexitatea cazurilor pe care ți le scoate în cale practica de zi cu zi, reprezintă partea cea mai provocatoare și mai plină de satisfacții profesionale.  O replantare de membru, o acoperire a unui defect postexcizie oncologică printr-o modalitate microchirurgicală, sau reconstrucția unui sân după mastectomie oncologică, oferă satisfacții profesionale de neegalat pentru orice chirurg plastician. Și eu am avut, și încă am parte de ele, și pot confirma că aceste succese chirurgicale contribuie la desăvârșirea profesională a oricăruia dintre noi.

O bună parte din activitatea dumneavoastră didactică este dedicată rezidenților, viitori chirurgi.
Este important să încercăm să oferim tinerei generații în formare lucrurile de care are nevoie, care să-i completeze activitatea teoretică cu cea practică, care din păcate nu se face în spitalele de stat (chirurgia estetică nefiind decontată de sistemul de asigurări de sănătate, nu se face de regulă în spitalele de stat).

Alte articole despre:

Comentarii


Oliver

(Please kindly forward this message to your CEO, because this is urgent. Thanks) This email is from China domain name registration center, which mainly deal with the domain name registration in China. On 15-04-2020, we received an application from Hongbo Ltd requested "saptamanamedicala" as their internet keyword and China (CN) domain names (saptamanamedicala.cn, saptamanamedicala.com.cn, saptamanamedicala.net.cn, saptamanamedicala.org.cn). But after checking it, we find this name conflict with your company name or trademark. In order to deal with this matter better, it's necessary to send this message to your company and confirm whether this company is your distributor or business partner in China? Best Regards ************************************* Oliver Liu | Service & Operations Manager China Registry (Head Office) 6012, Xingdi Building, No. 1698 Yishan Road, Shanghai 201103, China Tel: +86-02161918696 Fax: +86-02161918697 Mob: +86-13816428671 Email: oliver@chinaregistry.com.cn Web: www.chinaregistry.com.cn *************************************

April 15, 2020, 4:04 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha