58
None

Recuperarea respiratorie la pacienți cu BPOC


Postură facilitantă cu inspir, în care pacientul se află în ortostatism, cu spatele la spalier, cu mâinile pe spalier la nivelul urechilor și cu genunchii în semiflexie. Pacientul prinde barele spalierului cu mainile şi, pe inspir profund pe nas, coboară spatele flectând uşor genunchii.Timpul 2 al exercițiului de postură, unde pacientul expira prelung prin cavitatea bucala si se ridica, ramanand langa spalier, indreptand genunchii si membrele superioarePacientul realizează un exercițiu cu bastonul, respectând poziția inițială și timpii de execuție. P.I.: Stând cu membrele inferioare departate, cu bastonul în față, jos, ținut de capete.
T1: Inspir cu ducerea bastonului deasupra capului. T2: Revenire la poziţia iniţială în expir.Exercițiu de respirație diafragmatică.
P.I.:Decubit dorsal cu genunchii flectați și membrele superioare pe abdomen.
T1: Inspir profund pe nas, cu mâinile pe abdomen.
T2: Expir profund pe gură, trăgând abdomenul și presând progresiv cu mâinile.Antrenament la efort dozat cu cicloergometru pentru tren inferior si superiorP.I.: Pacientul asezat. I se explică acestuia cum trebuie să execute un exercițiu pentru hemitoracele drept. P.I.: Așezat cu mâinile pe coapse.
T1: Pacientul ridica membrul superior drept, lateral și în spate, cu inspir pe nas. T2: Pacientul coboară membrul superior în poziția inițială, cu expir pe gurăAntrenamentul musculaturii expiratorii şi facilitarea expectoraţiei cu ajutorul dispozitivului medical Shaker plus.
Antrenamentul musculaturii inspiratorii cu dispozitivul medical Power Breathe.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha