47
None

Tehnologie modernă pentru a scăpa de ochelari. Laserul excimer MEL 90 la Ama Optimex

În cadrul clinicii Ama Optimex am introdus cea mai modernă variantă a laserului excimer MEL 90 de la Carl Zeiss Meditec. MEL 90, fiind ultima generație de laser excimer, la ora actuală, este și unul dintre cele mai rapide din lume. Ne oferă posibilitatea de a alege între 250 și 500 Hz, frecvența 500 Hz ne permite să corectăm o dioptrie în 1,3 secunde, ceea ce înseamnă un timp redus al tratamentului laser și mai mult confort pentru pacient. De asemenea, laserul MEL 90 are un tracker rapid pentru ochi cu un timp de răspuns scurt. În plus, agloritmul ablației avansate combină profilurile pe care le regăseam la laserele anterioare, ceea ce înseamnă recuperare vizuală rapidă, rezultate stabile și rate mici de regresie.

Chirurgia refractivă cu laser a apărut acum mai bine de 30 de ani și presupune remodelarea corneei cu scopul de a corecta dioptriile. Cu acest laser reducem dioptriile prin tehnicile PRESBYOND, FemtoLASIK, PRK.
Laserul cu excimeri are efect de ablație, adică are proprietatea de a exciza suprafețe fine de țesut. Practic polizează, remodelează, cu o precizie foarte înaltă lentila ochiului numită cornee, astfel modificându-i dioptria. Valoarea dioptriilor corectate variază în funcție de tehnică și  se stabilește exclusiv de către medicul chirurg, bazându-se pe rezultatul consultației, al investigațiilor, pe particularitățile anatomice și nu în ultimul rând pe experiența proprie.
PRK se efectuează exclusiv cu laserul excimer MEL 90. Chirurgul îndepărtează epiteliul cornean, remodelează corneea cu laserul, apoi aplică o lentilă terapeutică. Ulterior, epitelul cornean se remodelează natural. Cu ajutorul acestei tehnici putem reduce miopia, hipermetropia și astigmatismul.
FemtoLASIK se efectuează cu două tipuri de lasere, anume femtolaserul VisuMax (de mare precizie) și laserul cu excimeri MEL 90. Femtolaserul decupează un flap (capac în cornee), laserul excimer remodelează corneea, apoi flapul este repoziționat. Cu FemtoLASIK reducem miopia, hipermermetropia și astigmatismul.
PRESBYOND este o tehnică care presupune aceeași pași ca FemtoLASIK, însă se adresează persoanelor cu presbiopie și presupune corectarea dioptriilor ochiului dominant pentru vederea la distanță și intermediar și corectarea dioptriilor pentru ochiul nondominant pentru vederea la aproape și intermediar, alături de creșterea profunzimii focalizării.
Care sunt pașii dacă doriți să scăpați de ochelari?

  • Trebuie să efectuați un control oftalmologic și investigații specifice
  • Înainte de operație, cu 7 zile, trebuie să renunțați la lentilele de contact (dacă purtați) și cu 2 zile înainte să urmați un tratament cu picături și Vitamina C
  • Operațiile pentru reducerea dioptriilor se fac fără internare, imediat după plecați acasă și reveniți a doua zi la control
  • După operație, va trebui să respectați indicațiile medicului și să urmați un tratament cu picături

Operațiile pentru reducerea dioptriilor sunt sigure, se practică la nivel mondial de peste 3 decenii și oferă o recuperare ușoară. Totuși, este important de înțeles că pentru a obține rezultate bune, este nevoie de o echipă, adică medicul să își facă treaba bine, iar pacientul să respecte cu strictețe recomandările acestuia și să anunțe personalul medical în timp util, dacă consideră că evoluția nu este cea așteptată. Este de menționat că ochelarii și lentilele de contact sunt opțiuni pentru corecția vederii. Decizia vă aparține, iar medicul oftalmolog este alături de voi pentru a vă îndruma. O astfel de operație este opțională și se poate efectua numai atunci când pacientul își dorește, iar consultația și investigațiile arată că este un bun candidat.  
Mai multe informații despre chirurgia refractivă sunt disponibile pe www.scapadeochelari.ro.

www.amaoptimex.ro
www.scapadeochelari.ro
www.cataracta.ro


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha