58
None

Tehnologiile avansate în neuro-reabilitare

Printre dispozitivele biomedicale care au schimbat în mod fundamental neuro-reabilitarea, îmbunătățind semnificativ prognosticul funcțional după afecțiuni ale SNC, se numără tehnologiile avansate care sunt disponibile astăzi și în țara noastră.
La ora actuală, utilizarea tehnologiilor inovative în neuro-reabilitare se găsește într-o fază avansată de dezvoltare și dispune de un număr semnificativ de cercetări care demonstrează eficacitatea clinică și impactul economic favorabil pe termen lung. Noile tehnologii sunt foarte probabil o parte a soluției pentru a permite o reabilitare mai eficientă care poate avea loc nu numai instituțional ci și în afara spitalelor, în comunitate sau chiar la domiciliul pacientului. De asemenea, acestea ar putea contribui la reducerea costurilor de îngrijire a sănătății și la creșterea părții de recuperare pe care pacienții o pot face singuri.
Cu toate acestea, trebuie să remarcăm că acest domeniu se află încă la începuturile sale și că există încă lacune semnificative în ceea ce privește cunoașterea optimă a utilizării acestor tehnologii pentru reducerea deficitelor funcționale. Trebuie să remarcăm că între cercetătorii care dezvoltă aceste tehnologii în laborator și cei care se confruntă cu aplicarea lor în practica clinică, comunicarea nu este întotdeauna optimă. Știm însă că multe dintre aceste evoluții tehnologice oferă oportunitatea unor noi strategii și intervenții pentru îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele cu dizabilități și afecțiuni cronice. Pe măsură ce aceste tehnologii devin mai inteligente, precum și datorită faptului că pot fi controlate prin comunicare wireless, se prefigurează evoluții mai spectaculoase decât ne-am fi imaginat vreodată în domeniul reabilitării medicale. Nu avem nicio îndoială că tehnologiile avansate vor fi un jucător important în viitorul specialității noastre.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha