46
None

Tratamentul menopauzei fără hormoni

Menopauza este o fază naturală din viața unei femei, în care scade producția de hormoni la nivelul ovarelor și scade capacitatea de reproducere. Este opusul pubertății, dar se desfășoară într-un interval de timp mai lung și în mod gradat. Două din trei femei au la menopauză simptome foarte supăratoare care influențează calitatea vieții acestora.

REMIFEMIN tablete, pe baza de extract isopropanolic de cimicifuga racemosa (ICR) este singurul medicament pentru menopauza aprobat de Agenția EUROPEANĂ a medicamentului, pentru uz pe termen lung 6 luni-1an, cu grad A de recomandare, pentru că nu crește riscul de cancer genitomamar.
REMIFEMIN are efecte favorabile dorite la nivelul vaginului (ameliorează uscăciunea, durerea la contact sexual), sistemului nervos central (ameliorează bufeurile, transpirațiile, iritabilitatea, insomnia, depresia), oaselor (crescând densitatea osoasă); în schimb, nu are efecte estrogenice la nivelul uterului (unde nu determină sângerări) și nici pe sâni (nu duce la creșterea densităț ii mamare- de aceea nu crește riscul de cancer mamar). Se poate administra pe o durată mai lungă de timp.

Cimicifuga da, soia ba?
Studii recente arată că doar 20-55% dintre femei pot metaboliza izoflavonele, fitoestrogeni care se găsesc în soia și trifoi roșu! De aici discutiile privind riscul de cancer de sân și de ingroșare a endometrului. Izoflavonele, care au aceeași structură ca și estrongenul, se regăsesc în multe produse de pe piață folosite pentru ameliorarea simptomelor din (pre)menopauză.
Spre deosebire de izoflavonele din produsele pe bază de soia, extractul special ICR este foarte bine tolerat, fiind singurul tratament al simptomelor de menopauză la pacientele cu cancer de sân, ovar sau uter, conform EFSA (European Food Safety Authority).
Remifemin nu este toxic, nu are efecte mutagenice sau carcinogenice, nu influențează nivelul hormonilor din sânge și nici citologia vaginală, nu determină creșteri în greutate.
De aceea poate fi administrat la multe femei care nu acceptă terapia hormonală.

70 de ani de experiență germană
Remifemin tablete se recomandă tuturor femeilor în premenopauz și menopauz, este 100% fără hormoni, cu aceleași efecte benefice, dar fără efectele secundare ale acestora.
* În Germania, unde medicina integrativă se practică sub formă de terapie standard, Remifemin este pe piață din 1956 și este unul dintre cele mai studiate remedii fitoterapeutice recomandate pentru tratamentul tulburărilor neurovegetative și emoționale induse de instalarea menopauzei.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha