14
None

Dermatocosmetice în acnee

Tenul este prezentarea noastră cea mai directă și în același timp cea mai subtilă. Modificările în hidratare sau orice imperfecțiune este percepută de fiecare interlocutor și îi influențează răspunsul social. Nu este de mirare că, de la o vârstă fragedă sau aceea de la care apare nevoia de acceptare și validare, toți suntem preocupați de cum arată fața noastră.

Până nu demult o problemă doar a adolescenților, acneea afectează azi necruțător și adulții chiar peste 40 de ani dar din păcate și copiii sub 10 ani.
Alimentația dezechilibrată caloric, hormonii alimentari sintetici, poluarea, stresul cu descărcările de hormoni de luptă, toate contribuie la transformarea glandelor sebacee în uzine prelucrătoare de androgeni (hormoni masculini). Și iată cum de la celebra zonă T de seboree a adolescentului cu glandele sebacee cele mai mari și mai active, care se maturizează primele, ajungem la acneea în zona U a adultului (noduli dureroși situați în zona de barbă a bărbatului, unde sunt cei mai mulți receptori pentru testosteron).

Metode de îngrijire ale unui ten acneic:
Persoanele care au acnee au cel mai adesea un ten seboreic (glandele sebacee sunt mai mari și hiper-active, iar fața este grasă, uleioasă). Prima și cea mai simplă măsură, care are rezultatele cele mai evidente cu cel mai mic efort, este spălarea/curățarea feței.

Ce efect ar trebui să aibă un agent de spălare asupra unui ten acneic?
Să îndepărteze blând și nu în exces sebumul și să curețe porii de comedoane - acele dopuri albe sau negre care blochează canelele glandelor sebacee și duc la retenție de sebum. Recomandări pentru cei cu tenul mai gras și mai rezistent - geluri spumante (TEEN DERM Gel). Pentru cei cu ten gras dar deja sensibilizat de tratamente agresive - produse mai blânde, special formulate pentru tenul sensibil (TEEN DERM Gel sensitive). S-a demonstrat că simplul pas de a curăța fața corespunzător de două ori pe zi duce la ameliorarea formelor ușoare și medii de acnee cu 30-40%.


O curățare mai profundă implică folosirea de două ori pe săptămână a unui scrub sau a unei măști de curățare. Microdermabraziunea, efectuată de către personalul specializat, realizează o exfoliere mecanică mai profundă cu ajutorul unor dispozitive pe bază de pile diamantate, pudre abrazive, combinate sau nu cu infuzii lichide; ea determină îndepărtarea punctelor negre și a resturilor post-inflamatorii (cojițe brune). Are un efect imediat și se recomandă să fie practicată cel puțin lunar de către cei cu tenul încărcat.
Tonicele faciale sunt produse astringente și exfoliante; se folosesc pentru a îndepărta urmele de cremă după demachiere și a stabiliza dimensiunile porilor. Pentru pielea grasă conțin acid salicilic sau acid glicolic, cu efect comedolitic.
Apele micelare pentru ten acneic (TEEN DERM Aqua) sunt o alternativă mai blândă pentru cei cu tenul agresat, reactiv.
Acneea este o afecțiune trenantă, necesită multă răbdare și perseverență din partea pacientului și a medicului pentru a vedea rezultate stabile, iar dermatocosmeticele au un rol esențial în arsenalul activ.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha