31
None

11 analize care ar trebui sa te alarmeze

Pentru că numărul analizelor şi investigatiilor posibile este foarte mare, vom discuta acum despre câteva rezultate ale analizelor şi investigaţiilor de rutină, rezultate care ar trebui să vă îngrijoreze şi să vă determine să vizitaţi medicul specialist.

Analize de sange: ANEMIA

Aceasta are întotdeauna o cauză şi nu este suficient un tratament cu fier, acid folic şi vitamine. De multe ori, în spatele anemiei se pot afla şi alte cauze, nu doar cele cu privire la o alimentaţie inadecvată.

De obicei anemiile la adult au altă cauză decât cea carenţială şi este întotdeauna recomandat să se caute cauza.

O anemie poate fi sugerată de hemoglobină, de numărul globulelor roşii, de Ht, VEM, CHEM.

Analize de sange: INFECŢIILE

La interpretarea unei hemoleucograme, a VSH-ului şi a proteinei C reactive putem deduce existenţa unei infecţii, însă nu putem spune cu precizie unde este localizată aceasta. De aceea, interpretarea analizelor de laborator trebuie întotdeauna corelată cu investigarea clinică şi anamneza (discuţia cu pacientul). analize medicale: aslo mărit

Rezultatul peste limitele admise la testului ASLO ar trebui să alarmeze pacientul, această analiză prezintă valori mari atunci când organismul a fost afectat de Sterptotocul beta-hemolitic – o bacterie destul de agresivă, care poate afecta multe organe, articulaţiile, sistemul nervos, chiar şi inima.

Analize medicale: COLESTEROL MĂRIT

O colesterolemia marită (concentratia colesterolului total în sange) ar trebui să alarmeze pe oricine. De cele mai multe ori colesterolemia peste 200 se asociază şi cu alte tulburări ale grăsimilor din organism. Cea mai periculoasă afecţiune dată de tulburările lipidice în organism este ateroscleroza – o boală ce „atacă” vasele sanguine şi predispune la infarct miocardic, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral şi chiar la alte urgenţe medicale, ca disecţia de aortă.

Dacă aveţi rezultate anormale în ceea ce priveste colesterolul total este indicat să efectuaţi şi  triglicridele, LDL, HDL .

Testul Babeş-Papanicolau – rezultate anormale

rezultatele anormale în ceea ce priveste testul Babes-Papanicolau ar trebui să alarmeze orice femeie. Un tratament început precoce pentru transformările atipice ale celulelor colului uterin poate salva viaţa multor femei. Aceste atipii pot evolua în cancer de col.Testul Babeş-Papanicolau ar trebui realizat anual de orice femeie, odată cu începerea vieţii sexuale.

Centrul Medical Alexis

Bucureşti, bd. Magheru, nr.12-14, Ap. 1, etaj 1, sector 1, CP 021211

office@alexis-medical.ro

telefon: 0752.190.150, 021.310.04.58, 0723.069.101, 0747.909.628

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha