14
None

CELULITA, inamicul femeilor

Indiferent dacă  o considerăm boală sau doar afecțiune a țesutului, celulita este o problemă majoră pentru femeile moderne. Se spune că 8 din 10 femei prezintă această problemă. Contrar credinței populare, nu doar supraponderalii suferă de această afecțiune, ea se poate manifesta și în cazul celor slabi. Celulita este de fapt o alterare a țesutului conjunctiv datorită acumulării de grăsime, favorizând retenția de apă și toxine. Este prezentă în special la femei în zona coapselor,  șoldurilor și feselor sub aspectul de ”coajă de portocală”.

CARE SUNT CAUZELE CELULITEI?

  • Alimentația.Dacă nu mâncăm sănătos și consumăm în exces grăsime animală, dulciuri, conserve și semipreparate, efectul negativ va fi vizibil și la nivelul pielii.
  • Lipsa activităților fizice regulate. Știm că poate e enervant sloganul cu „minim 30 de minute de exerciții fizice pe zi”, dar este un sfat cât se poate de bun. Iar cele 30 de minute ar trebui prelungite dacă există şi probleme de greutate sau lipsă de condiție fizică.
  • Dereglările hormonale.Indiferent de cauza acestor dereglări, ele pot avea consecințe majore asupra întregului organism, manifestându-se inclusiv prin apariția celulitei.
  • Stresul.Poate nu vă vine să credeți, dar este un factor decisiv în apariția celulitei, datorită faptului că provoacă hipersecreție hormonală şi prin urmare duce la dezechilibre hormonale.
  • Factorul genetic. Similar altor afecțiuni și predispoziția la celulită se moștenește.
  • Consumul excesiv de cafea, alcool și tutun.
  •  

COMBATEREA CELULITEI

Pentru a scăpa de celulită majoritatea femeilor vor să aleagă calea cea mai scurtă, care necesită un minim de efort din partea lor. Însă, în cele mai multe cazuri drumul este lung și anevoios. Totul depinde de cât de pronunțată este celulita și de forma fizică în care vă aflați. De aceea pentru unele femei utilizarea de creme sau puțin sport este suficient, dar, în cazuri mai avansate, este nevoie de schimbarea alimentației, mult sport și tratamente la nivelul pielii.

Combaterea celulitei devine mai dificilă nu doar datorită greutății ci și a înaintării în vârstă, când pielea își pierde din elasticitate. Dincolo de terapiile  cu laser și sistemele de radiofrecvență, care pot avea rezultate imediate dar pe termen scurt, noi recomandăm schimbarea stilului de viață care are rezultate benefice pe termen lung, si nu doar asupra celulitei, a pielii, ci a sănătăţii întregului organism şi a calităţii vieţii.

Începeți prin a respecta regula celor minim 2 litrii de apă pe zi, mâncați multe fructe și legume proaspete, crude, pe cât posibil provenind din culturi ecologice, fără pesticide, ierbicide sau alte substanţe chimice. Renunțați la grăsimile animale, încercați să mâncați cât mai puţină carne (de pui, vită sau peşte), fiartă sau făcută pe grătar.  Înlocuiți gustările nesănătoase (chipsuri, dulciuri, sucuri carbogazoase) cu fructe, legume şi seminţe crude. Nu mâncați fast-food sau mâncare semipreparată. Evitați mesele bogate în carbohidrați și combinațiile de carne, pâine, paste sau cartofi. Reduceți considerabil consumul de sucuri (de orice fel, în afară de cele făcute acasă din fructe proaspete), cafea, tutun și alcool. Acesta ar fi primul pas – încercarea de a mânca mult mai sănătos.

În al doilea pas, începeți să faceți sport. Și dacă nu aveți timp să mergeți la alergat sau să vă înscrieți la o sală de sport, faceți exerciții acasă.Găsiți pe Internet foarte multe combinații de exerciți fizice ușoare pe care le puteți face acasă. Foarte important este însă să le faceţi zilnic şi să nu abandonaţi după câteva zile. Constanţă şi consecvenţă sunt cuvintele cheie.

Iar în al treilea rând, acţionaţi la nivelul pielii, fie făcând tratamente specializate şi sau masaje în saloane sau clinici cosmetice, fie prin auto-masaj folosind creme speciale care să vă ajute la regenerarea celulelor și să vă confere elasticitate şi fermitate pielii. Analizaţi atent ingredientele cremelor, documentaţi-vă şi/ sau cereţi sfatul unui specialist pentru a alege varianta optimă şi, la fel de important, fiţi perseverente în utilizarea lor!

Urmați acești 3 pași (simpli în teorie, mai dificil de pus în practică, dar nu imposibil!) și vă garantăm că veţi avea rezultate pe termen lung: pielea voastră va fi mult mai fermă și celulita redusă semnificativ, iar stilul de viaţă mult mai sănătos.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha