11
None

Ce trebuie să ştim despre lipoaspirație?

     Cunoscută și sub numele de liposucție, lipoaspirația este o procedură de chirurgie estetică prin care grăsimea în exces este îndepărtată  din anumite zone ale corpului.

    Este important ca medicul să evalueze corect starea de sănătate a pacientului. Există mai multe tehnici de realizare a lipoaspirației, dar acestea au și anumite lucruri în comun. În primă fază, medicul chirurg și pacientul ajung la un consens referitor la zonele care urmează a fi tratate, procedurile și riscurile implicate. După marcarea pe corp a zonelor tratate, pacientul este anesteziat local.  În general, grăsimea este îndepărtată cu ajutorul unei canule speciale cuplate la un aspirator chirurgical. Printr-o mică incizie de 2-3 mm, canula este introdusă în profunzime pentru a ajunge la stratul profund de grăsime, unde sparge grăsimea și o elimină prin aspirare.  Intervenția durează în medie 1-2 ore pentru fiecare zonă vizată.

     Lipoaspirația poate fi folosită pentru îndepărtarea grăsimilor de pe abdomen, șolduri, coapse, fese, genunchi, brațe, spate, dar și din zona gâtului și a sânilor. Procedura de lipoaspirație este determinată de mai mulți factori: zona vizată, cantitatea de grăsime care urmează a fi îndepărtată, greutatea pacientului, consistența pielii și tonusul muscular, modul de distribuire a depozitelor de grăsime, antecedentele medicale ale pacientului, oscilațiile de greutate în timp etc. Drept urmare, este bine ca procedura să fie aleasă împreună cu medicul.

     În general, pacienții pot pleca acasă în aceeași zi, dar, în cazul în care a fost extras un strat important de grăsime, este recomandată internarea până în ziua următoare. Pentru a împiedica sângele sau alte fluide să se acumuleze în zona aspirată, se aplică un pansament special care trebuie purtat două săptămâni după intervenție. Efortul fizic este interzis timp de 2-4 săpătmâni. În plus, este important să se țină seama de toate recomandările făcute de medic.

    Atâta timp cât pacienții au fost atent selectați, liposucția este, în mod normal, sigură. Totuși, ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, există și o serie de riscuri și complicații legate de lipoaspirație. Cele mai frecvente sunt reacțiile alergice, infecții sau traume ale pielii.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha