62
None

Chirurgia robotică în urologie și nefrologie

Chirurgia robotică permite efectuarea mult mai facilă a unor intervenții extrem de migăloase și sofisticate transpunând practic chirurgul într-un microunivers tridimensional și dăruindu-i încă două grade de libertate mâinilor operatorii. Aceste facilități poziționează practic chirurgia robotică în linia întâi în ierarhia tehnicilor și tehnologiiilor operatorii făcând practic intervenții cu grad mare de dificultate să pară mult mai facile și realizabile în condiții calitative impecabile.

Ce lipsea parcă în toată mulțimea ofertelor tehnologice către chirurgia modernă era o modalitate de a verifica în timp real, intraoperator, viabilitatea țesuturilor disecate și secționate. Când efectuăm o incizie la nivelul unui țesut cu greu putem urmări dacă acea incizie deteriorează vascularizația anumitor zone restante iar acest lucru are implicații enorme în potențialul de vindecare a acelor zone ischemice. Cu alte cuvinte dacă efectuăm o incizie la nivelul vezicii urinare iar acea incizie secționează vase de sânge care irigă o zonă din vecinătatea inciziei, acea zonă va avea un potențial foarte scăzut de vindecare, astfel încât sutura care va implica acea zonă tisulară are șanse foarte mari să formeze o zonă de necroză care să se remanieze într-o fistulă postoperatorie. În patogeneza fistulelor un rol extrem de important îl joacă fenomenele ischemice. Pornind de la această necesitate s-a căutat o soluție tehnică de vizualizare intraoperatorie a vascularizației și micro vascularizației țesuturilor manipulate și disecate. Soluția a fost oferită prin injectarea în circulația sangvină a unui colorant netoxic, cu putere mare de colorare și care să rămână în arborele circulator.
Odată pusă la punct tehnologia, atât pe platforma robotică, cât și pe sistemele laparoscopice 2D sau 3D, aplicațiile acesteia au început să apară cu beneficii imense în termeni de vindecare și reducerea complicațiilor legate de evenimente ischemice. Dar aplicațiile utilizării acestui ”trasor” nu se opresc aici. În cazul nefrectomiilor parțiale pentru rinichii cu artere renale multiple sau cu artera bifurcată extrasinusal se poate determina fiecare ramură a arterei renale care vascularizează zona tumorală, astfel încât va fi posibilă clamparea acesteia sau acestora ultraselectiv, evitând astfel ischemia inutilă a restului parenchimului renal sănătos.
Din punctul de vedere al pacientului, este o tehnologie care comportă riscuri minime prin administrarea trasorului în sânge, dar ferește pacientul de dezvoltarea unor complicații redutabile.
Pe de altă parte administrat intratumoral, ”trasorul” poate pune în evidență traiectele limfatice, precum și nodulii limfatici care constituie primele stații ganglionare cu drenaj real de la nivelul tumorii. În această situație chirurgia de teritoriu limfatic va fi restrânsă strict la nodulii care drenează de la nivelul organului tumoral, reducând astfel morbiditatea redutabilă a limfodisecției.
Aplicarea acestor tehnologii inovative în activitatea zilnică, poate părea scumpă sau incomodă, dar acestea pun pacientul și spitalul la adăpost de complicații redutabile, care pot periclita nu numai calitatea vieții, dar până și viața pacienților noștri.

Comentarii


Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com 1) Vrăji de dragoste 2) Vrăji de dragoste pierdută 3) Vrăji de divorț 4) Vrăji de căsătorie 5) Vraja de legare. 6) Vrăji de despărțire 7) Alungați un Iubit trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie 9) vrei să-ți mulțumești iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată ogagakunta@gmail.com

Aug. 31, 2022, 8 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha