None

Cine fragmentează programul de consultaţii

Cine fragmentează programul de consultaţii

 

Sunt situaţii în care programul de consultaţii al medicului este fragmentat, întrerupt sau amânat în mod nejustificat şi în defavoarea pacientului. Între acestea „momente” pot fi: chemarea medicului la director, vizita unui reprezentant medical sau practica unor medici de a se ocupa prioritar de lucrări pentru diferite grade medicale.

 

Desigur, toate aceste aspecte care frustrează pacienţii aflaţi în plin consult sau în aşteptare, ar putea să lipsească dacă nu s-ar uita că el, pacientul ar fi pus pe primul plan. Într-adevăr, pentru ca programul de consultaţii medicale să se desfăşoare normal, este nevoie de un respect total pentru pacient din partea celor implicaţi direct sau indirect la actul medical.

În primul rând, directorul instituţiei medicale ar trebui să dea tonul unui comportament de respect pentru pacient, inclusiv printr-un regulament care să aşeze pe poziţie prioritară omul în suferinţă. În acest caz şefii ierarhici ai medicilor i-ar apela pe aceştia numai în afara programului de consultaţii sau măcar şi-ar reduce durata întreruperilor. Ştiu un caz în care pacientul a fost abandonat în aparatul de CT pentru ca medicul să poarte o lungă discuţie telefonică cu directorul său. Sau un alt caz în care tot personalul unei secţii a fost chemat la conducere lăsând pacienţii să aştepte o durată nedeterminată.

 

Sunt de acord cu necesitatea vizitelor reprezentanţilor medicali, care dau posibilitatea medicilor să fie la curent cu tot ce apare nou, medicamente, aparatură medicală, dar nu luând din tipul pacienţilor ci într-un cadru perfect organizat şi reglementat, din nou dând întâietate pacientului. În multe cabinete se intră şi se iese chiar când afară sunt pacienţi care aşteaptă la rând.

 

De asemenea, ridicarea nivelului profesional al medicilor este foarte necesară, meritorie şi legitimă, inclusiv prin susţinerea de lucrări cu caracter ştiinţific, universitar, de cercetare sau pentru grad. Titulatura medicului va da pacientului un plus de încredere în priceperea acestuia, lucru deosebit de important. Dar, până la urmă, va străluci cu adevărat în carieră, aşa cum o spun secole de practică medicală, doar acei medici pentru care nu stă nimic între ei şi pacienţi, nici chiar propriile interese.   

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha