None

Importanta intretinerii adecvate a lentilelor de contact

ţa întreţinerii adecvate a lentilelor de contact

La prescrierea şi adaptarea primei perechi de lentile de contact, pacientul primeşte de obicei de la personalul specializat din cabinete sau optici medicale instrucţiuni de manevrare şi întreţinere a lentilelor sale de contact. Aceste instrucţiuni cuprind informaţii utile privind igiena mâinilor, aplicarea şi scoaterea lentilelor de contact, îngrijirea şi curăţarea corespunzătoare precum şi modul de păstrare, modalitatea de purtare şi frecvenţa de înlocuire ale acestora.

Sănătatea oculară a fiecărui purtător de lentile de contact depinde de gradul de complianţă pe care acesta îl are. Această complianţă se traduce prin:

purtarea lentilelor de contact conform indicaţiilor specialistului oftalmolog

respectarea duratei, a modului de purtare şi a termenului de înlocuire al lentilelor de contact

îngrijirea corespunzătoare a lentilelor utilizând soluţiile create special pentru acestea

prezentarea regulată la controalele programate de specialistul oftalmolog

respectarea recomandărilor specialistului oftalmolog

Fiecare pacient are caracteristici oculare particulare, un anumit stil de viaţă şi anumite condiţii de muncă şi de aceea trebuie să respecte indicaţiile de purtare şi de întreţinere pe care le primeşte de la specialistul oftalmolog.

Curăţarea şi dezinfectarea lentilelor de contact după fiecare utilizare sunt paşi importanţi în procesul de deproteinizare şi îndepărtare a impurităţilor depuse. Întreţinerea adecvată a lentilelor ajută la menţinerea sănătaţii oculare şi a confortului pe toată durata purtării acestora.

Cu excepţia lentilelor de unică folosinţă, pentru toate celelalte tipuri de lentile se va utiliza o soluţie specială de întreţinere şi nu apa de la robinet, ser fiziologic ş.a. Aceste soluţii au rolul de a dezinfecta lentilele, de a curăţa şi îndepărta depunerile de proteine, lipide şi alte impurităţi de pe suprafaţa acestora şi totodată de a le lubrifia, hidrata şi păstra o anumită perioadă de timp în recipientul pentru lentile de contact.

Soluţia multifuncţională ReNu® de la Bausch & Lomb pentru întreţinerea lentilelor de contact este foarte uşor de folosit şi ajută pacienţii să-şi menţină lentilele curate şi ochii sănătoşi.

Autor: dr. Ionuţ Costache, consultant profesional Bausch&Lomb Vision Care

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha