48
None

„Medicul oncolog rămâne în contact permanent cu pacientul pe tot parcursul vieții acestuia“

Cum a fost ziua de azi, doamnă profesor Stănculeanu?
A fost aproape o zi obișnuită, doar că nu am avut activitate didactică, dat fiind faptul că studenții sunt încă în vacanță. În ceea ce privește activitatea medicală normală, am primit pacienți care vin la tratament în regim de spitalizare continuă, pacienți în spitalizare de zi și pacienți în regim ambulatoriu pentru diverse rețete, documente medicale, controale. Poate azi mai puțin decât în alte zile, am avut și pacienți pentru studiile clinice care sunt în desfășurare. Ziua a început la ora 8:00 și s-a terminat în jurul orei !6:30.

Cum influențează pandemia activitatea medicului oncolog?
Poate că am stat puțin mai mult în fața calculatorului, încercând să digitalizăm activitatea noastră, inclusiv în sensul unor discuții online cu pacienții, în loc de a-i primi în cabinet. Dar aș spune că mai degrabă o parte din pacienți au evitat să vină în clinică sau au anunțat că întrerup tratamentul de frica infectării cu SARS Cov2. Lucrurile s-au modificat treptat și practic prelungirea duratei pandemiei a obligat pacientul să revină și să-și reia tratamentul. Și, în continuare, ne așteptăm la o rată crescută de pacienți care ajung la noi, din păcate nu în fază de boală incipientă ci avansată.

Cum a evoluat tratamentul cancerului în ultimele decade? Spre ce ne îndreptăm și ce speranțe sunt pentru viitor?
Oncologia s-a schimbat foarte mult în ultimele decenii, inclusiv oncologia medicală, iar durata de supraviețuire a pacientului oncologic a crescut si ma refer la pacientii cu boală metastatică, boală gravă, si nu la cei cu tratament adjuvant a caror boala poate fi vindecabilă. Dacă ne referim la tratamente aș spune că în oncologia medicală nu se mai aplica dogma „ one size fit all” deoarece instrumentele cu care oncologul medical tratează pacientul s-au îmbunătățit. Discutăm azi de terapii personalizate, în care folosim fie markeri biologici, fie markeri moleculari, pentru care aplicăm terapii targetate, combinații de terapii țintite, cu chimioterapie, cu imunoterapie, tratamente hormonale etc. Modalitatea în care tratăm pacientul oncologic este mult schimbată. Tratamentul înseamnă multidisciplinaritate și se aplică inclusiv modalității în care punem diagnosticul, stabilim conduita terapeutică și tratăm pacientul. Toate acestea au dus la îmbunătățirea calitatii vieții pacientului oncologic și la creșterea duratei de supraviețuire a pacientului în stadiul 4 de boală.

Puteți da un exemplu de tratament în echipă multidisciplinară?
În oricare formă de cancer în stadiul 4, pentru a pune diagnosticul ai nevoie de chirurg, de radioterapeut de anatomopatolog sau de colegi din alte specialități mai ales pentru terapiile targetate sau imunoterapie, datorită reacțiilor adverse care trebuie diferențiate de evoluția de boală. Ai nevoie de chirurg pentru boala oligometastatică, ca să îndepărtezi o metastază unică și practic să transformi tratamentul pacientului și perspectiva de tratament a bolii metastatice într-un tratament adjuvant. În oricare din formele de cancer se poate întâmpla să apelezi la toate mijloacele de investigație și terapeutice. Supraviețuirea unui pacient cu boală oncologică metastatică poate să se schimbe de la câteva luni la ani de zile foarte prețioși, cu o calitate bună a vieții, dusă în condiții de normalitate.


Ce mijloace profilactice există pentru descoperirea prematură a cancerului?
Există programe de screening în România și ele funcționează. Dar atunci când discutăm de screening ar trebui să discutăm de o grămadă de lucruri. Screening-ul nu înseamnă numai că pacientul află că are sau nu are cancer. Dacă prin screening se găsește o leziune precanceroasă, ca să eviți boala trebuie s-o tratezi. Deci, screeningul înseamnă o perspectivă care să acopere nu numai depistarea dar și tratamentul formelor de boală precanceroasă.

Partea tristă este că pentru România nu există Registru de cancer și tot ce avem este doar o estimare. Nu avem programe coerente de screening, ceea ce se reflectă în incidența și datele de supraviețuire și mortalitate.

Pentru un act medical de calitate medicul trebuie să aloce suficient timp atât pacientului dar și studiului necesar actualizării permanente a cunoștințelor sale medicale. Avem destui medici oncologi?
Cu certitudine așa este, medicul român vede foarte mulți pacienți, de multe ori dublu sau triplu sau chiar mai mult decât standardul normal. Și nu doar că vede pacienții dar fiecare procedură este însoțită de o grămadă de acte birocratice care stau tot în sarcina medicului. Și atunci, timpul rezervat pacientului se micșorează și mai mult. Rămâne mai puțin timp pentru relația dintre medic și pacient.
Deci avem atât număr mare de pacienți cât și o birocrație stufoasă pe care trebuie s-o îndeplinim. Ar trebui mai mult personal auxiliar care să degreveze medicul de aceste activități, să-l ajute în partea de scriptologie și de evidență.
Medicul oncolog rămâne în contact permanent cu pacientul pe tot parcursul vieții acestuia. Noi și în cancer discutăm de vindecare ca și în alte specialități sau discutăm de cronicizarea bolii, de bucuria oncologului de a-și conduce pacientul pe toată perioada vieții și de multe ori ei sunt amândoi tineri și îmbătrânesc împreună și asta este o mare consolare pentru medic și poate și pentru pacient.

Comentarii


Eric

Good day, My name is Eric and unlike a lot of emails you might get, I wanted to instead provide you with a word of encouragement – Congratulations What for? Part of my job is to check out websites and the work you’ve done with saptamanamedicala.ro definitely stands out. It’s clear you took building a website seriously and made a real investment of time and resources into making it top quality. There is, however, a catch… more accurately, a question… So when someone like me happens to find your site – maybe at the top of the search results (nice job BTW) or just through a random link, how do you know? More importantly, how do you make a connection with that person? Studies show that 7 out of 10 visitors don’t stick around – they’re there one second and then gone with the wind. Here’s a way to create INSTANT engagement that you may not have known about… Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know INSTANTLY that they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re literally checking out saptamanamedicala.ro. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works. It could be a game-changer for your business – and it gets even better… once you’ve captured their phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation – immediately (and there’s literally a 100X difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes.) Plus then, even if you don’t close a deal right away, you can connect later on with text messages for new offers, content links, even just follow up notes to build a relationship. Everything I’ve just described is simple, easy, and effective. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business. You could be converting up to 100X more leads today! Eric PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://jumboleadmagnet.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

Feb. 11, 2022, 8:10 a.m.
0
0

Melba

Buna ziua. Am accesat site-ul dumneavoastra si suntem interesati de o colaborare. Ati putea castiga sume considerabile de bani, prin simpla postare a produselor noastre sau a unor articole pe site-ul dumneavoastra, care sa conduca spre linkul dumneavoastra de afiliere de pe site-ul nostru Dealtfel, ati putea transmite si un newsletter catre abonatii dumneavoastra, sau pur si simplu sa postati link-ul de afiliat pe retele de socializare. De ce ati dori sa colaborati cu noi? Sereni Capelli este cel mai comercializat brand de cosmetice din europa, din 2019 pana in 2021 inclusiv. majoritatea persoanelor care afla despre produsele noastre, doresc sa le incerce si raman clienti activi. Acumulat, comisionul de 10%, va poate aduce zeci de mii de lei lunar, iar sistemul nostru de afiliere este unul simplu si la obiect. Nu necesita multe setari, nu necesita lucruri complicate. Sistemul este complet automat. Daca sunteti interesati de un parteneriat, va invitam sa accesati https://serenicapelli.ro sectiunea "Afiliere". Va multumim pentru atentie si speram la o colaborare cat mai stransa. Sereni Capelli Romania

Feb. 14, 2022, 10:17 a.m.
0
0

Eric

My name’s Eric and I just found your site saptamanamedicala.ro. It’s got a lot going for it, but here’s an idea to make it even MORE effective. Talk With Web Visitor – CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com for a live demo now. Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It signals you the moment they let you know they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re literally looking over your site. And once you’ve captured their phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation… and if they don’t take you up on your offer then, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business. The difference between contacting someone within 5 minutes versus a half-hour means you could be converting up to 100X more leads today! Eric PS: Studies show that 70% of a site’s visitors disappear and are gone forever after just a moment. Don’t keep losing them. Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://jumboleadmagnet.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

Feb. 16, 2022, 5:13 a.m.
0
0

Eric

Cool website! My name’s Eric, and I just found your site - saptamanamedicala.ro - while surfing the net. You showed up at the top of the search results, so I checked you out. Looks like what you’re doing is pretty cool. But if you don’t mind me asking – after someone like me stumbles across saptamanamedicala.ro, what usually happens? Is your site generating leads for your business? I’m guessing some, but I also bet you’d like more… studies show that 7 out 10 who land on a site wind up leaving without a trace. Not good. Here’s a thought – what if there was an easy way for every visitor to “raise their hand” to get a phone call from you INSTANTLY… the second they hit your site and said, “call me now.” You can – Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know IMMEDIATELY – so that you can talk to that lead while they’re literally looking over your site. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works. Time is money when it comes to connecting with leads – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later can be huge – like 100 times better! That’s why we built out our new SMS Text With Lead feature… because once you’ve captured the visitor’s phone number, you can automatically start a text message (SMS) conversation. Think about the possibilities – even if you don’t close a deal then and there, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship. Wouldn’t that be cool? CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business. You could be converting up to 100X more leads today! Eric PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://talkwithwebtraffic.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

Feb. 16, 2022, 5:12 p.m.
0
0

Eric

Hey there, I just found your site, quick question… My name’s Eric, I found saptamanamedicala.ro after doing a quick search – you showed up near the top of the rankings, so whatever you’re doing for SEO, looks like it’s working well. So here’s my question – what happens AFTER someone lands on your site? Anything? Research tells us at least 70% of the people who find your site, after a quick once-over, they disappear… forever. That means that all the work and effort you put into getting them to show up, goes down the tubes. Why would you want all that good work – and the great site you’ve built – go to waste? Because the odds are they’ll just skip over calling or even grabbing their phone, leaving you high and dry. But here’s a thought… what if you could make it super-simple for someone to raise their hand, say, “okay, let’s talk” without requiring them to even pull their cell phone from their pocket? You can – thanks to revolutionary new software that can literally make that first call happen NOW. Talk With Web Visitor is a software widget that sits on your site, ready and waiting to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know IMMEDIATELY – so that you can talk to that lead while they’re still there at your site. You know, strike when the iron’s hot! CLICK HERE http://jumboleadmagnet.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works. When targeting leads, you HAVE to act fast – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later is huge – like 100 times better! That’s why you should check out our new SMS Text With Lead feature as well… once you’ve captured the phone number of the website visitor, you can automatically kick off a text message (SMS) conversation with them. Imagine how powerful this could be – even if they don’t take you up on your offer immediately, you can stay in touch with them using text messages to make new offers, provide links to great content, and build your credibility. Just this alone could be a game changer to make your website even more effective. Strike when the iron’s hot! CLICK HERE http://jumboleadmagnet.com to learn more about everything Talk With Web Visitor can do for your business – you’ll be amazed. Thanks and keep up the great work! Eric PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – you could be converting up to 100x more leads immediately! It even includes International Long Distance Calling. Stop wasting money chasing eyeballs that don’t turn into paying customers. CLICK HERE http://jumboleadmagnet.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://jumboleadmagnet.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

Feb. 18, 2022, 7:23 a.m.
0
0

Eric

Hey, my name’s Eric and for just a second, imagine this… - Someone does a search and winds up at saptamanamedicala.ro. - They hang out for a minute to check it out. “I’m interested… but… maybe…” - And then they hit the back button and check out the other search results instead. - Bottom line – you got an eyeball, but nothing else to show for it. - There they go. This isn’t really your fault – it happens a LOT – studies show 7 out of 10 visitors to any site disappear without leaving a trace. But you CAN fix that. Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know right then and there – enabling you to call that lead while they’re literally looking over your site. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works. Time is money when it comes to connecting with leads – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later can be huge – like 100 times better! Plus, now that you have their phone number, with our new SMS Text With Lead feature you can automatically start a text (SMS) conversation… so even if you don’t close a deal then, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship. Strong stuff. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business. You could be converting up to 100X more leads today! Eric PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://jumboleadmagnet.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

Feb. 18, 2022, 4:21 p.m.
0
0

Eric

My name’s Eric and I just found your site saptamanamedicala.ro. It’s got a lot going for it, but here’s an idea to make it even MORE effective. Talk With Web Visitor – CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com for a live demo now. Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It signals you the moment they let you know they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re literally looking over your site. And once you’ve captured their phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation… and if they don’t take you up on your offer then, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business. The difference between contacting someone within 5 minutes versus a half-hour means you could be converting up to 100X more leads today! Eric PS: Studies show that 70% of a site’s visitors disappear and are gone forever after just a moment. Don’t keep losing them. Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://talkwithwebtraffic.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

Feb. 24, 2022, 11:48 a.m.
0
0

Eric

Cool website! My name’s Eric, and I just found your site - saptamanamedicala.ro - while surfing the net. You showed up at the top of the search results, so I checked you out. Looks like what you’re doing is pretty cool. But if you don’t mind me asking – after someone like me stumbles across saptamanamedicala.ro, what usually happens? Is your site generating leads for your business? I’m guessing some, but I also bet you’d like more… studies show that 7 out 10 who land on a site wind up leaving without a trace. Not good. Here’s a thought – what if there was an easy way for every visitor to “raise their hand” to get a phone call from you INSTANTLY… the second they hit your site and said, “call me now.” You can – Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know IMMEDIATELY – so that you can talk to that lead while they’re literally looking over your site. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works. Time is money when it comes to connecting with leads – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later can be huge – like 100 times better! That’s why we built out our new SMS Text With Lead feature… because once you’ve captured the visitor’s phone number, you can automatically start a text message (SMS) conversation. Think about the possibilities – even if you don’t close a deal then and there, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship. Wouldn’t that be cool? CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business. You could be converting up to 100X more leads today! Eric PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE https://jumboleadmagnet.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://jumboleadmagnet.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

March 1, 2022, 5:18 a.m.
0
0

Eric

Hi, Eric here with a quick thought about your website saptamanamedicala.ro... I’m on the internet a lot and I look at a lot of business websites. Like yours, many of them have great content. But all too often, they come up short when it comes to engaging and connecting with anyone who visits. I get it – it’s hard. Studies show 7 out of 10 people who land on a site, abandon it in moments without leaving even a trace. You got the eyeball, but nothing else. Here’s a solution for you… Talk With Web Visitor is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. You’ll know immediately they’re interested and you can call them directly to talk with them literally while they’re still on the web looking at your site. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works. It could be huge for your business – and because you’ve got that phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation – immediately… and contacting someone in that 5 minute window is 100 times more powerful than reaching out 30 minutes or more later. Plus, with text messaging you can follow up later with new offers, content links, even just follow up notes to keep the conversation going. Everything I’ve just described is extremely simple to implement, cost-effective, and profitable. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to discover what Talk With Web Visitor can do for your business. You could be converting up to 100X more eyeballs into leads today! Eric PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling. You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://talkwithwebtraffic.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

March 1, 2022, 11:55 a.m.
0
0

Agata

Hey there! This is Agata What does it take to get your website on the top of Google search results? How to dominate your niche and generate amazing leads? That’s a challenge for every growing business! There is no need to struggle with expensive ads or wait months to see results from low ROI marketing efforts! We have a simple solution for you! We are a Full-Stack Marketing agency, ready to address all your SEO needs – guaranteed to drive organic traffic to your website and increase your authority on Google! Best part? It’s effective, fast, reliable for every language and niche, and it’s 100% White-Hat and risk-free. Get in touch or schedule a FREE call with our SEO experts to find a tailored solution to help your business thrive! http://calendly.com/seo-friendly Best Regards, Agata

March 2, 2022, 10:32 a.m.
0
0

Eric

Hey there, I just found your site, quick question… My name’s Eric, I found saptamanamedicala.ro after doing a quick search – you showed up near the top of the rankings, so whatever you’re doing for SEO, looks like it’s working well. So here’s my question – what happens AFTER someone lands on your site? Anything? Research tells us at least 70% of the people who find your site, after a quick once-over, they disappear… forever. That means that all the work and effort you put into getting them to show up, goes down the tubes. Why would you want all that good work – and the great site you’ve built – go to waste? Because the odds are they’ll just skip over calling or even grabbing their phone, leaving you high and dry. But here’s a thought… what if you could make it super-simple for someone to raise their hand, say, “okay, let’s talk” without requiring them to even pull their cell phone from their pocket? You can – thanks to revolutionary new software that can literally make that first call happen NOW. Talk With Web Visitor is a software widget that sits on your site, ready and waiting to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It lets you know IMMEDIATELY – so that you can talk to that lead while they’re still there at your site. You know, strike when the iron’s hot! CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to try out a Live Demo with Talk With Web Visitor now to see exactly how it works. When targeting leads, you HAVE to act fast – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later is huge – like 100 times better! That’s why you should check out our new SMS Text With Lead feature as well… once you’ve captured the phone number of the website visitor, you can automatically kick off a text message (SMS) conversation with them. Imagine how powerful this could be – even if they don’t take you up on your offer immediately, you can stay in touch with them using text messages to make new offers, provide links to great content, and build your credibility. Just this alone could be a game changer to make your website even more effective. Strike when the iron’s hot! CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to learn more about everything Talk With Web Visitor can do for your business – you’ll be amazed. Thanks and keep up the great work! Eric PS: Talk With Web Visitor offers a FREE 14 days trial – you could be converting up to 100x more leads immediately! It even includes International Long Distance Calling. Stop wasting money chasing eyeballs that don’t turn into paying customers. CLICK HERE http://talkwithwebtraffic.com to try Talk With Web Visitor now. If you'd like to unsubscribe click here http://talkwithwebtraffic.com/unsubscribe.aspx?d=saptamanamedicala.ro

March 3, 2022, 12:42 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha