None

O alternativa pentru implantul dentar clasic

În cazul foarte des întâlnit, în care se insera implantul imediat după extracţie, de cele mai multe ori era necesară augmentarea osoasă sau completarea defectelor alveolare cu biomaterial. Acest lucru se datora faptului că implantul clasic are formă cilindrică sau uşor conică şi nu poate umple complet cavitatea alveolară (spaţiul rămas după extracţia rădăcinii). După asemenea procedură, trebuie aşteptată vindecarea osoasă şi integrarea implantului, între 3 şi 6 luni.

Pentru a evita acest inconvenient, noua tehnică LST (titan sinterizat), permite utilizarea unei copii a rădăcinii dintelui, care poate fi încărcată imediat, după cum urmează: rădăcina “ad-hoc” manufacturată după procedura SILVETTI COMBETM se obţine cu ajutorul unei tomografii computerizate care analizează cu precizie forma şi dimensiunea rădăcinii dintelui înainte de extracţie, după care printr-un sistem asemănător, CAD-CAM, se obţine copia rădăcinii din titan sinterizat; această rădăcină are bont preparat pentru coroana de ceramică.

Se extrage dintele cu atenţie pentru a nu fractura pereţii alveolari,după care se introduce rădăcina ad-hoc în alveolă.

După o săptămână se amprentează bontul, care poate fi încărcat imediat cu coroana ceramică.

Comentarii


Radu Marius Vataman

Probabil trebuie o copie 3D a radacinii dar o idee mai mare, cel putin ca diametre,altfel acest tip de implant nu are stabilitate primara, deoarece mai sunt pe acolo si ligamentele parodontale...

Nov. 14, 2010, 7:46 p.m.
1
0

luca

Plateste-ti datoriile, lasa-te de bautura si apoi vino sa dai sfaturi.

June 8, 2012, 4:21 p.m.
2
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha