None

Pastrati-va bronzul cu unt de cacao

Un produs cosmetic cu efecte miraculoase asupra pielii, mai ales în sezonul estival, este crema corporală cu unt de cacao.

Ca regulă generală, untul de cacao este recomandat spre utilizare ca loţiune pentru toate tipurile de piele, în toate anotimpurile.

Vara, „valoarea” sa creşte graţie proprietăţii de a fixa bronzul, fapt pentru care se recomandă folosirea acestuia atât înainte cât şi după expunerea la soare.

Ştiaţi, de exemplu, că aproape toate produsele pentru bronzat existente în comerţ conţin extract de unt de cacao? Dar că textura fină şi proprietăţile emoliente au făcut din untul de cacao un ingredient utilizat frecvent în industria produselor cosmetice de uz general?

De unde vine însă această materie primă atât de generoasă cu frumuseţea pielii noastre? Untul de cacao este obţinut în urma presării masei de cacao destinată fabricării pudrei de cacao pentru consum. În stare brută arată ca o materie de culoare alb-crem, cremoasă, cu miros şi cu gust specific, având punctul de topire la 37 de grade Celsius, apropiat temperaturii corpului uman - se topeşte imediat când este aplicat pe piele. Untul de cacao este folosit ca materie primă în industria alimentară, fiind ingredientul de bază al ciocolatei, sau în industria produselor cosmetice, graţie bogăţiei sale în agenţi antioxidanţi. În ceea ce priveşte utilizarea sa în industria cosmeticelor, oamenii de ştiinţă au demonstrat că untul de cacao este una dintre cele mai stabile grăsimi cunoscute, antioxidanţii săi naturali împiedicându-i alterarea chiar şi vreme de 4-5 ani.

Până să ajungă un „simplu” ingredient în produsele cosmetice, untul de cacao este supus unui proces de dezodorizare - mai pe româneşte, de eliminare a substanţelor volatile responsabile de mirosul specific. Chiar dacă, în timpul procesului de dezodorizare, se elimină şi o mică parte din tocoferoli (antioxidanţi), în masa de unt de cacao rămâne o foarte importantă substanţă activă, numită teobromina, un compus organic care conferă boabelor de cacao gustul amărui specific. Structura chimică a teobrominei este asemănătoare cu cea a cafeinei sau a teofilinei, prezentând aceleaşi proprietăţi farmacologice. Teobromina este absorbită rapid în corpul uman, stimulează sistemul nervos, destinde musculatura şi are efect diuretic semnificativ pe fondul unei prezenţe excesive de apă în ţesuturi.

Unul dintre produsele cosmetice de excepţie realizat pe bază de unt de cacao, care se găseşte şi pe piaţa din România, este crema corporală cu unt de cacao de la Styx Naturcosmetic. Pe lângă teobromină, aceasta conţine minerale şi vitaminele A, B, D şi E. Prezenţa uleiurilor presate la rece şi a altor ingredienţi de origine vegetală (squalane şi glicerina) recomandă acest produs ca fiind deosebit de valoros pentru hrănirea şi înfrumuseţarea pielii. Parfumul original este dat de mirosul specific al boabei de cacao şi o combinaţie de uleiuri esenţiale. Institutul LACON certifică faptul că materia primă de origine vegetală este bio.

Prezentare: 200 ml/recipient de plastic în cutie de carton.

Acum puteţi comanda online produsele intrând pe site-ul www.shop.styx.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha