None

Stiinta ayurvedica in afectiunile de prostata

Prof. Univ. Dr. Farm. Ing. SENECA – SANDRIN BERGHEANU

dr. DRAGOŞ IONESCU

Medicina tradiţională indiană, AYURVEDA , cu o vechime de peste 50 de secole, a pus la punct o întreagă gamă de remedii naturale, având la bază plantele din zona munţilor Himalaya, remedii cu o remarcabilă eficacitate terapeutică în cele mai variate afecţiuni, constituindu-se într-o ramură complementară a medicinii moderne.

Ştiinţa AYURVEDA se bazează pe legătura dintre procesele fiziologice organice, alimentaţie şi factorii de mediu şi reprezintă o sinteză a cunoştinţelor adunate din generaţie în generaţie, în realitate o asociere între tradiţii şi rigurozitatea ştiinţifică, realizată prin studii controlate de farmacocinetică, farmacodinamie, farmacotoxicologie, cu teste clinice dar şi cu o relevantă susţinere statistică.

Remediile ayurvedice , produse exclusiv naturale din plante recoltate din zone nepoluate chimic sau radioactiv, îşi instalează efectul blând, lent, fiziologic şi fără reacţii nocive – alergice, toxice, de intoleranţă – sau nenocive, dar nedorite (neplăcute).

Prostatita şi hipertrofia de prostată

Infecţia acută de prostată (prostatita) este provocată în general de bacterii, cel mai fecvent de Escherichia colli (colibaciloza). În adenomul de prostată se practică în primul rând decongestionarea zonei pelviene prin măsuri igieno-dietetice, ca: repaus, evitarea eforturilor fizice, a constipaţiei şi a retenţiei de urină. În caz de poliurie, se recomandă băi calde (40 de grade) de şezut, se evită băututrile alcoolice, condimentele, ciocolata, statul prelungit pe scaun, toate aceste măsuri tinzând să realizeze distensia prostatei.

În adenomul de prostată apar dificultăţi în golirea vezicii urinare, senzaţia de neputinţă a emisiei de urină în totalitate, precum şi micţiuni frecvente, mai ales noaptea, cu doar câteva picături. În acest stadiu, o ameliorare se obţine cu un regim alimentar vegetarian, fără sare, condimente, alcool, cafea. Se recomandă antiinflamatoare, dar, pentru evitarea intervenţiei chirurgicale şi pentru un efect imediat, produsul Prostatosalm , 1-2 tablete de 3 ori pe zi. Acesta reprezintă un tratament în urma căruia dispar senzaţiile de arsură la urinare, descreşte frecvenţa micţiunilor şi chiar dispariţia microorganismelor patogene din urină. Tratamentul durează minim 30 de zile, dar pentru evitarea unei reveniri, se recomandă o cură de 2 – 3 luni.

Din arsenalul remediilor ayurvedice pentru tratarea afecţiunilor prostatei, Prostatosalm reprezintă un preparat cu rezultate certe, verificate prin studii controlate clinic. Este un remediu funcţional care protejează şi reglează funcţiile prostatei, având un efect antiinflamator concomitent şi asupra rinichilor şi căilor urinare. Compuşii bioactivi din plante conferă o remarcabilă acţiune antibacteriană, inclusiv în cazul infecţiilor cu Micrococcus pyogenes aureus. Este indicat în hipertrofii şi adenom de prostată, în tulburări de micţiune consecutiv infecţiilor şi inflamaţiilor prostatei, în litiaze renale, cistite, uretrite.

PRODUSELE SE GĂSESC ÎN TOATE FARMACIILE ŞI UNITĂŢILE PLAFAR DIN BUCUREŞTI ŞI DIN ŢARĂ SAU ÎN MAGAZINUL PROPRIU DIN BD. CAROL I NR. 46 (VIS-A-VIS DE BISERICA ARMENEASCĂ)

Star International Med
www.ayurmed.ro

natural@star-ayurveda.ro
Tel./Fax: 021/3139481

021/3038044; 031/1024366

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha