None

Cum să tratăm căderea părului cu aromaterapie

     Căderea părului este un fenomen natural care, în mod normal, apare în timpul ciclului de creştere a părului.

    Se estimează că zilnic se pierd în medie aproximativ 100 de fire de păr. Căderea părului are numeroase cauze, cele mai frecvente fiind şocurile, pierderea unei persoane dragi, un accident, un stres extrem, poluarea, schimbările de anotimp, mătreaţa.

     Aromaterapia poate ajuta la contracararea acestor cauze atunci când se aplică în moduri specifice, mai ales sub formă de masaj al scalpului, care stimulează circulaţia şi duce la o îmbunătăţire generală a structurii pielii pe această zonă a corpului.

    

    Uleiurile esenţiale folosite în aromaterapie au capacitatea de a revitaliza foliculii piloşi care au devenit inactivi din cauza unui strat de mătreaţă întărit sau au fost afectaţi de probleme ale unui scalp alergic. Uleiurile de aromaterapie ajută la hidratarea scalpului, atenuează senzaţia de mâncărime şi inflamaţia, care sunt asociate cu un scalp alergic.

     Dintre uleiurile bază folosite pentru hrănirea scalpului, alegerile cele mai frecvente sunt uleiuri vegetale, cum ar fi jojoba, susan, migdale, măsline şi ulei de soia. Uleiurile esenţiale ideale sunt cele de salvie, cimbru, cedru, rozmarin, lavandă, grapefruit, arbore de ceai şi lămâie. Uleiul bază se încălzeşte uşor, astfel încât, atunci când uleiul esenţial se adaugă în acesta, aromele sunt dispersate, ajutând la o mai bună hidratare a scalpului, dar şi la relaxarea psihologică a individului.

De ce masaj împotriva căderii părului?

        Masajul oferă o multitudine de beneficii care tratează căderea părului la nivel fizic şi psihic, asigurând intensificarea circulaţiei sanguine la nivelul scalpului. Circulaţie mai puternică înseamnă o mai bună aprovizionare cu substanţe nutritive la nivelul foliculilor piloşi. Masajul ajută, de asemenea şi la îmbunătăţirea stării mentale a individului. Acesta este motivul pentru care masajul se află printre cele mai frecvente metode de atac suplimentare în lupta împotriva căderii părului, adesea fiind combinat cu alte tratamente, cum ar fi cel medicamentos.

Formula Styx:

     Se tratează părul, de două ori pe săptămână, cu următorul amestec:

  •  50 ml de ulei de jojoba
  •  20 de picături de lavandă
  •  5 picături de rozmarin
  •  2 picături de cimbru

     Aplicaţi acest amestec pe păr şi masaţi bine scalpul cu vârful degetelor, pentru intensificarea microcirculaţiei şi favorizarea absorbţiei substanţelor nutritive. Pentru intensificarea efectului, înfăşuraţi un prosop cald în jurul capului şi lăsaţi masca să acţioneze minimum 30 de minute.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha