15
None

Orice program de prevenție este extrem de important

Legea privind prevenția și depistarea precoce a diabetului este prima și singura de acest tip din țara noastră și totodată una dintre puținele legi de prevenție a unei boli cronice netransmisibile de la nivelul Uniunii Europene, cu atât mai mult dacă ne referim la cele ce vizează strict diabetul zaharat. Legea a fost adoptată de către Parlamentul României la sfârșitul anului trecut și are la bază trei direcții principale de acțiune și anume educația în ceea ce privește stilul de viață sănătos, screeningul realizat în vederea depistării precoce a diabetului zaharat, cu întocmirea unui registru național de diabet și prediabet, precum și prevenția diabetului zaharat. În ceea ce privește întocmirea proiectelor publice și private și aplicarea normelor referitoare la această inițiativă legislativă, vom colabora cu specialiști în domeniu din întreaga țară, atât din cadrul autorităților publice, cât și din partea instituțiilor implicate în program, a angajatorilor, a persoanelor din domeniul sănătății, al educației și al asociațiilor neguvernamentale, precum cele ale pacienților cu diabet zaharat, sau, în câteva cuvinte, vom implica întreaga comunitate.
Orice program de prevenție este extrem de important. Ca medic, consider că, având programe coerente și eficiente de prevenție ce implică optimizarea stilului de viață, screeningul și managementul adecvat și individualizat al factorilor de risc, vom putea contribui la reducerea prevalenței diabetului zaharat și chiar a prediabetului și a obezității și, consecutiv, la limitarea apariției unor complicații, cu scăderea morbidității și a mortalității prin boli cronice netransmisibile.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha