15
None

Ulcere diabetice la nivelul piciorului tratate cu terapie laser:

Diabetul zaharat este una dintre cele mai frecvente boli la nivel mondial. Prevalența diabetului la nivel mondial este estimată la peste 371 milioane de persoane, iar numărul persoanelor cu diabet zaharat crește în fiecare țară.
Una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului zaharat este sindromul piciorului diabetic. Acesta este definit ca ulcer cutanat cronic nevindecat la pacienții diabetici. Sindromul de picior diabetic este una dintre cele mai răspândite cauze ale amputărilor netraumatice ale membrelor. Problemele legate de piciorul diabetic au un impact financiar semnificativ asupra sistemului național de sănătate și asupra calității vieții pacienților.


Metodele terapeutice includ diferite tipuri de curățare a plăgilor, debridare, grefare a pielii, antibiotice, vasodilatatoare, gestionarea durerii și diferite tipuri de bandaje. Dar chiar și în sistemele deja existente de îngrijire multidisciplinară pentru ulcerul piciorului diabetic, tratamentul este încă dificil și rezultatele tratamentului sunt adesea nesatisfăcătoare.
S-a constatat că radiațiile laser cu energie redusă au un efect stimulativ asupra celulelor, iar radiația cu energie înaltă a avut un efect inhibitor. Aplicarea laserelor pentru stimularea vindecării rănilor în cazurile de ulcerare a ulcerelor a fost recomandată ca tratament alternativ.
Terapia cu laser, ca metodă neinvazivă, fără durere, cu efecte secundare minore, a fost considerată o opțiune alternativă de tratament pentru sindromul piciorului diabetic.
Aceste rezultate pot duce la concluzia că celulele rănite diabetice au un beneficiu mai mare în vindecarea rănilor datorită iradierii în domeniul vizibil decât în domeniul infraroșu. Cu toate acestea, deoarece lumina infraroșie apropiată are o rată de penetrare mai mare decât lumina roșie vizibilă, ulcerele in vivo mai profunde ar putea necesita utilizarea unei terapii laser cu infraroșu.


Laser-ul este extrem de eficient în numeroase afecţiuni:

 • Artrite (osteoartrita, artrite reumatoide)
 • Dureri la nivelul coloanei vertebrale cervicale, de spate sau lombare
 • Afecțiuni ale discurilor vertebrale
 • Sindromul de tunel carpian
 • Durerea cronică la nivelul muşchilor, articulaţiilor şi ţesuturilor moi
 • Nevralgii (durere pe traectul unui nerv)
 • Neuropatii (leziunea unui nerv), Neuropatie diabetică, Scleroza Multipla... etc...
 • Fasceita plantară (dureri la nivelul călcâiului)
 • Tendinite
 • Dureri postoperatorii; urmările unor accidente (întinderi musculare, entorse)
 • Dureri prin suprasolicitare a unor părți ale aparatului Osteoarticular
 • Tratarea herpesului zoster şi a nevralgiei cronice postherpetice

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha