30
None
118

„Personalizează-ți“ apa de băut!

Știi cât este de importantă hidratarea, dar parcă te-ai plictisit să bei doar apă plată și vrei neapărat o schimbare? Nicio problemă. Există o grămadă de soluții sănătoase care te scapă de monotonie și care totodată te ajută să te menții hidratat(ă)!

Probabil știi și tu deja că se recomandă să consumi minim 2 litri de lichide în fiecare zi, deoarece apa este un element ce îndeplinește mai multe funcții în organismul tău: reglează temperatura corpului, ajută la eliminarea toxinelor, creează mediul propice pentru diverse reacții chimice, transportă oxigenul și nutrienții la celule (detalii poți găsi și pe www.ameliaselariu.ro). Însă ce te faci vara, când ispitele răcoritoare cu mult zahăr sunt în toi, iar apa nu mai pare atât de interesantă?

Încearcă apa aromatizată!

Ce îți propun eu este să te joci cu aromele și să îți ,,personalizezi” apa de băut chiar la tine acasă! Nu îți va lua mai mult de 5 minute să prepari toată compoziția și pe deasupra, s-ar putea să îți surprinzi plăcutchiar și prietenii ori familia. Totuși, să nu te aștepți să dai de un gust preponderent dulce pentru că vorbim, de fapt, de o apă plată cu bucăți de fructe, legume și diverse ierburi aromatice, fără adaos de zahăr sau alt îndulcitor. Și dacă dorești să îți menții sănătatea atunci e exact ce ai nevoie într-o zi toridă de vară.
 
Ce îți trebuie pentru a aromatiza apa?
În primul rând, apă! Apă plată sau apă de izvor. Apoi ai nevoie de următoarele:
• câteva rondele/bucăți de fructe (lămâie, portocale, coacăze, mere etc.) sau legume (ex. Castraveți);
• condimente proaspete sau uscate: mentă, scorțișoară, ghimbir, busuioc, levănțică etc. 
Și cam atât! Cu cât sunt mai proaspete toate ingredientele, cu atât vor da o aromă mai puternică preparatului final, iar la o mână de fructe sau legume proaspete merge cam 750 ml apă plată.
Cantitățile le poți ajusta tu în funcție de preferințe sau de numărul de persoane. Apoi, tot ce mai trebuie să faci este să amesteci ingredientele preferate cu apa, să le pui într-un borcan sau un vas de sticlă și pe urmă să le lași la macerat la frigider minim 30-40 minute ca aromele să se dizolve suficient de bine. 
Vei vedea că nici nu va mai fi nevoie să adaugi zahăr sau alți îndulcitori.
 
Iată și câteva exemple de apă aromatizată atunci când ești în pană de idei:
1. Apă aromatizată cu castraveți, mentă și lime. Ingrediente: 2 litri de apă plată, 12 rondele de castravete cu tot cu coajă, 12 frunze de mentă proaspătă și un lime tăiat felii cu tot cu coajă.
2. Apă aromatizată cu măr și scorțișoară. Ingrediente: 2 litri de apă plată, un măr ionatan mare și zemos tăiat felii sau rondele, 1 baton de scorțișoară și o linguriță rasă de pudră de scorțișoară.
3. Apă aromatizată cu lime, ghimbir și mentă. Ingrediente: 2 litri de apă plată, o linguriță cu vârf ghimbir ras (rădăcină proaspătă), un lime și 12 frunze de mentă.
4. Apă aromatizată cu căpșuni și busuioc. Ingrediente: 2 litri de apă plată, 150-200 grame de căpșuni tăiate pe jumătate și 4 frunze de busuioc proaspete.
5. Apă aromatizată cu piersici și ardei iute Cayenne. Ingrediente: 2 litri de apă, 2-3 piersici zemoase tăiate felii sau bucățele și jumătate de ardei iute Cayenne tăiat rondele.
Și lista poate continua. Repet, cantitățile le poți ajusta după preferințe, iar dacă ți-am făcut poftă, încearcă și tu! Pe lângă că vei scăpa de monotonie, vei beneficia și de o doză extra de vitamine și minerale ce îți vor da mai multă energie și poftă de viață pe parcursul zilei.
Te provoc, așadar, să îți lași imaginația să zboare și să îți faci tu propria ta rețetă! Sunt sigură că nu vei regreta.
 
www.ameliaselariu.ro
www.farmacia3.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha