51
None

Pierderea de sânge în operația de protezare a genunchiului

În ciuda progreselor implanturilor de proteze totale de genunchi (TKR), pierderea de sânge cauzată de operație rămâne în continuare o preocupare pentru specialiști.

O parte semnificativa a hemoragiei este „ocultă” și se întâmplă în perioada imediat postoperatorie, deoarece intervențiile chirurgicale se efectuează sub acțiune hemostatică.a garourilor. Estimările pierderii de sânge după intervenția chirurgicală TKR la un singur pacient variază de la 800 la 1.700 ml.
Obiectivele minimizării pierderilor de sânge în chirurgia TKR sunt reducerea și eliminarea necesității transfuziei de sânge post-operatorie, optimizând în același timp hemoglobina post-operatorie (Hgb) responsabilă de transportul oxigenului în corp.
Decizia transfuziei de sânge trebuie individualizată pe baza riscurilor și beneficiilor pentru fiecare pacient, cu o reducere semnificativă a complicațiilor post-operatorii, a ratelor de revizie, a duratei șederii în spital și a ratei mortalității.
O astfel de strategie ar trebui să încorporeze trei aspecte principale: evaluarea și optimizarea preoperatorie a hemoglobinei, protocoalele specifice intraoperatorii și postoperatorii.
Există o relație între nivelurile pre-operatorii ale hemoglobinei și necesitatea transfuziei de sânge după o intervenție chirurgicală de protezare. Pacientul prezintă o anemie cuprinsă între 15 și 39% înainte de intervenția chirurgicală de artroplastie.
Foarte puțini pacienți cu Hgb pre-operatorie >15 g / dL au necesitat sânge alogen (străin, prefuzat), în timp ce pacienții cu Hgb <11 g / dL au avut o rată de transfuzie de 100%.
Alți factori care cresc riscul de transfuzie de sânge sunt: masa corporală (IMC > 27 kg / cm2), vârsta > 75 de ani, sexul masculin și hipertensiunea arterială.
La pacienții cu factori de risc multipli, optimizarea nivelurilor pre-operatorii de hemoglobină devine esențială nu numai prin reducerea necesității transfuziei de sânge, ci și prin impactul fiziologic al reabilitării pacientului și recuperării sale funcționale.

Cel mai frecvent motiv al anemiei (Hgb scăzut) acestor pacienți este deficitul de fier. Suplimentele de fier pot fi administrate pe cale orală sau intravenoasă. Tratamentul intravenos este mai eficient în creșterea nivelului de Hb într-o perioadă scurtă de timp.
Un alt aspect al evaluării preoperatorii este gestionarea medicamentelor de rutină anticoagulante pentru a reduce pierderea de sânge perioperator.
Decizia și momentul încetării efectului unui astfel de medicament înainte de intervenția chirurgicală trebuie să ia în considerare riscul de sângerare față de riscul de tromboză.
Oprim în mod obișnuit medicația cu anticoagulante 5-7 zile preoperator și reluăm administrarea medicamentului imediat postoperator.
Dacă un pacient are un stent cardiac pus recent (<1 an), se solicită o opinie a cardiologului pentru a evalua riscul de tromboză și un potențial eveniment cardiac, cu oprirea medicației anticoagulante.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha