46
None

Reguli noi la menopauză

Preț de secole, menopauza s-a asociat cu declinul social și fizic al femeii. Ultimii ani s-au concentrat mult pe medicina longevității, pe îmbunătățirea formei fizice a femeii, pe starea de bine mentală. Terapia de subtituție hormonală poate doar să vină în completarea unor reguli legate de stilul de viață care duc la optimizarea sănătății.

Am compus o serie de recomandări menite să ajute femeia în perimenopauză și menopauză.  
Creșterea masei musculare – reprezintă cel mai bun tratament anti-aging în care se poate investi. Doar prin efectuarea mișcării putem preveni declinul fiziologic care apare asupra mușchiului - sarcopenia și asupra osului – osteoporoza, fiind cea mai eficientă metodă de prevenirea fracturilor. Pentru persoanele care nu tolerează activitățile fizice susținute, o simplă purtare a unei veste cu greutăți face minuni.  
Dieta trebuie și ea adaptată acestei perioade, tendința de a avea o dietă exclusiv vegetariană nu este potrivită, consumul de proteine de bună calitate este esențial pentru sănătatea scheletului.
Somnul de calitate – odată cu încetinirea funcției ovariene poate să apară și scăderea producției de melatonină de la nivel pineal. Privarea de somn duce la creșterea hormonilor de stres și în final la modificări metabolice.
Reglarea tranzitului intestinal și evitarea constipației habituale este în strânsă legatură cu sănătatea hormonală, apariția noțiunii de estrobolom (flora intestinală implicată în metabolizarea estrogenului) a dus la înțelegerea legăturii dintre corectarea disbiozelor și echilibrul hormonal.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha