46
None

Reînceperea programului național de creștere a natalității

România se află într-un declin demografic important - unul din șase cupluri se confruntă cu infertilitatea.

Luna iunie a venit cu o veste foarte bună pentru toate cuplurile care își doresc să conceapă și se confruntă cu infertilitatea.
Ministerul Familiei anunță continuarea programului de subvenționare și în anul 2024 pentru procedura de fertilizare in vitro, pentru 10.000 de cupluri.
Conceperea unui copil printr-o procedură de fertilizare in vitro poate fi un proces prea costisitor pentru multe familii.
Analizele, efectuarea investigațiilor crește cu mult costul procedurii.
În toate țările civilizate dezvoltarea programelor de subvenționare pentru tratamentele de infertilitate reprezintă o strategie de creșterea natalității.
Sprijinul financiar constă în două vouchere, un voucher pentru  medicamente, în valoare de 5.000 lei și un voucher pentru efectuarea procedurii medicale, în valoare de 10.000 lei și se acordă pe baza cererii și a declarației pe propria răspundere a beneficiarului.
Accesarea programului se face respectând criteriile de eligibilitate ce urmează să fie publicate, urmând ca înscrierea propriu-zisă să se facă doar online. Este importantă susținerea cuplurilor și consilierea lor în vederea obținerii sarcinii dorite.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha