45
None

Simptomele şi tratamentul sinuzitei

Otorinolaringologia este denumirea medicală pentru urechi, nas şi gât, pe care o găsim scrisă prescurtat pe uşa cabinetului medical: O.R.L. Pentru că urechile, nasul sau gâtul nostru au o porţiune externă şi una internă, consultul de specialitate implică observarea ambelor porţiuni, motiv pentru care specialistul este dotat cu o oglindă ca sursă de lumină şi cu o mulţime de dispozitive depărtătoare şi sisteme optice, cu ajutorul cărora vede zonele ascunse: conductul auditiv, timpanul, cornetele nazale, rinofaringele sau laringele cu corzile vocale. Sursa: Clinica Transmed - Iaşi

Sinuzitele

Când sinusurile se umflă sau se irită, infecţia este numită sinuzită. În mod obişnuit, aceste infecţii sunt urmări ale răcelilor sau ale crizelor de alergii.

Cazurile de sinuzite sunt comune şi pot fi tratate usor. Vorbeşte cu medicul în cazul în care simptomele durează mai mult de 10 zile sau dacă manifestă febră după şapte zile de la apariţia simptomelor de raceală. Acestea pot fi semne ale sinuzitei sau ale unui alt tip de infecţie ORL.

Simptomele

Iată care sunt cele mai frecvente simptome ale sinuzitei, pe care e bine sa le cunoşti:

• prezenţa unei tuse uscate (care nu se ameliorează nici după primele şapte zile de la simptomele răcelii);

• febră;

• dureri de dinţi, de urechi;

• sensibilitatea feţei;

• uneori, dureri stomacale, greaţă, migrene şi durere în spatele ochilor.

Prevenire

Simplele schimbări ale stilului de viaţă sau ale mediului pot ajuta la scăderea riscului de a face sinuzită. De exemplu, aerul anormal de uscat din casă poate duce la apariţia sinuzitei. În acest caz, trebuie să iei în considerare utilizarea unui umidificator pentru a păstra gradul de umiditate.

Tratament

Sinuzitele nu sunt contagioase. Doctorii pot prescrie antibiotice orale sau diverse substanţe care decongestionează şi reduc simptomele. Deci, nu vă fie frică de doctor! Consultă un doctor întotdeauna, când:

• răceala durează mai mult de 10 zile;

• răceala pare să se înrăutăţească după cea de-a şaptea zi;

• simptomele alergiilor nu trec cu medicamente folosite de obicei pentru alergii.

Este de asemenea o idee bună sa fii consultat de doctor dacă prezinţi orice alte semne ale sinuzitei, durere sau rigiditate în obraji, febră sau răceală.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha